"Pérezille 10 sekuntia" – tv-lähetyksessä kuultiin mystinen ääni, miten käy F1-kisan voiton?

Singaporen F1-kisasta tuli kaoottinen – katso tästä kohokohdat.

Singaporen F1-osakilpailun voittoon ajanut Red Bullin Sergio Pérez on tutkinnan alla. Kilpailun päätyttyä tv-lähetyksessä kuultiin myös huomiota herättävä kommentti.

Péreziä tutkitaan ajamisesta turva-auton takana. Kärkipaikalla ollut meksikolainen mateli ja jätti turva-autoon kahteen eri otteeseen ison välin, kun oli uusintalähtöjen aika. Turva-autoon ei saisi sääntöjen mukaan jättää yli 10 auton väliä. Péreziä oltiin jo ensimmäisen kerran jälkeen varoitettu asiasta.

Pérez ylitti maalilinjan ykkösenä, 7,595 sekunnin erolla ennen Ferrarin Charles Leclerciä. Pérez pitäisi voittonsa viiden sekunnin aikarangaistuksellakin, mutta 10 sekunnin sanktio pudottaisi meksikolaisen toiseksi.

Ferrari spekuloi Leclercille kisan päätyttyä tiimiradiossa, että Pérez voisi saada kymmenenkin sekunnin rangaistuksen.

Tovin päästä kärkikuskien haastattelujen yhteydessä tv-lähetykseen kantautui kommentti naisäänellä.

– Pérezille 10 sekuntia.

Tiedossa ei ole, oliko kysessä toteamus vai spekulointia mahdollisesta rangaistuksesta. Vahvistusta ei ole vielä tullut.

Pérez itse hämmästeli tutkintaa.

Kolmossijalle kaoottisessa kilpailussa sijoittui Ferrarin Carlos Sainz. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli 11:s.