Per Gessleltä sooloalbumi

Roxetten Per Gessle palaa takaisin juurilleen ja julkaisee ensimmäisen ruotsinkielisen soololevynsä 18:aan vuoteen. Levy julkaistaan 16. kesäkuuta.

Idea ruotsinkieliseen albumiin syntyi, kun Gessle huomasi että hänen pöytälaatikkoon on viimeisten vuosien aikana kertynyt lukuisia ruotsinkielisiä kappaleita. Viime talvena Per päätti kerätä kappaleet kasaan ja lähti Clarence Anderssonin ja Christoffer Lundquistin kanssa Skånessa sijaitsevaan Vollsjöhön The Aerosol Grey Machine -studioille nauhoittamaan levyä. Kun vuosi oli kylmimmillään ja pimeimmillään, sai Per ystäviensä avustuksella puristettua levylle tuulahduksen Ruotsin kesää. Siksi albumikin näkee päivänvalonsa nyt kesällä.

Levyn nimi, Mazarin, (= mantelimassaleivos) pysyi koko levyntekoprojektin aikana samana, ja se kuvaakin albumia hyvin. Levy sisältää 14 kappaletta, joista ensimmäinen single, Här kommer alla känslorna (på en och samma gång) soi jo radioissa.

Levystä julkaistaan myös erikoispainos, joka sisältää 32-minuuttisen Behind the scenes -dvd:n, jonka Per ja hänen ystävät ovat itse kuvanneet. Albumin kansikuvasta ja julisteista vastaa Anton Corbijn.

Per Gessle aloitti uransa biisintekijänä ja keulakuvana suositussa Gyllene Tider -yhtyeessä 1970-luvun lopulla. Gyllene Tider muistetaan parhaiten kappaleista: Flickorna På TV2, Sommartider sekä Gå & Fiska. Yhtyeen levyjä on myyty pohjoismaissa yli 2 miljoonaa kappaletta.

Per on tehnyt myös menestyksekkään uran biisientekijänä pop-duo Roxettessa. Perin ja Marie Fredrikssonin muodostama duo on saavuttanut neljä listaykköstä Yhdysvalloissa, ja heidän albumeita on myyty yli 42 miljoonaa ja singlejä yli 15 miljoonaa kappaletta. Roxette on tehnyt myös kaksi maailmankiertuetta.

Lue myös:

    Uusimmat