Peltikylpyhuoneen seinän kunnostus

Pari vuosikymmentä sitten tehtiin yleisesti ns. peltikylpyhuoneita, joiden seinät ovat nimenmukaisesti ohutta metallilevyä. Tällaisen peltikylppärin laatoitus ei ole aivan yksinkertaista.

Paras vaihtoehto olisikin repiä pellit pois ja levyttää koko tila uudelleen. Se on kuitenkin hidasta, hankalaa ja kallista.

Helpompi vaihtoehto on olemassa ja tarkasti tehden lopputuloskin erinomainen. Tehdään näin:

1. Porataan peltiseinään 10-12 millin terällä reikiä, joiden väli on sekä pysty- että vaakasuunnassa noin 20 senttiä. Reikiä tarvitaan siis todella paljon - viiden neliön seinään toistasataa.

2. Vedetään sementtikuitupohjaisen levyn takapinnalle pari, kolme paksua saneerauslaastiraitaa ja painetaan se kiinni peltiseinään. Tarkoituksena on jättää pintalevyn ja peltilevyn väliin tuuletusrako. Kiinnitys varmistetaan vielä perusteellisesti ruuveilla.

Oheisessa kuvassa laastiraidat on piirretty selvyyden vuoksi seinään. Näinkin voi kyllä menetellä, mutta laasti pysyy työn ajan ehkä helpommin levyn takapinnalla.

Jos nyt vesieristys sattuu jostain syystä pettämään ja vettä pääsee levyn taakse, se on kuitenkin hiukan irti pellistä. Kosteus pääsee tuulettumaan tämän ilmaraon ja reikien välityksellä seinän takapuolelle, josta se sitten kuivuu pois.

3. Jos haluaa tässä yhteydessä parantaa peltikylppärin tunnetusti kehnoa ääneneristystä, voi lisätä vielä toisen levykerroksen ensimmäisen päälle. Se kiinnitetään siten, että saumakohdat eivät tule päällekkäin edellisen kanssa. Tähän ei tietenkään jätetä tuuletusrakoa.


4. Päällimmäisen levyn pintaan tehdään vesieristys normaaliin tapaan. Siihen sitten kiinnitetään lopuksi laatat saneerauslaastilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja