Pelottava näky kesken trillerin – Suomi jysäytti historiaa: hallitseva mestari dramaattisesti kumoon

Suomi sensaatiomaisesti välieriin Davis Cupissa – Heliövaara ja Virtanen hehkuttivat Malagan suomalaisyleisöä 0:44
Suomi sensaatiomaisesti välieriin Davis Cupissa – Heliövaara ja Virtanen hehkuttivat Malagan suomalaisyleisöä.

Suomi on edennyt historiallisesti tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupin välieriin. Suomi päihitti dramaattisten vaiheiden jälkeen hallitsevan mestarin Kanadan voitoin 2–1 Espanjan Malagassa.

Pääkuvan videolla Harri Heliövaaran ja Otto Virtasen huimia voittotunnelmia Malagasta. 

Suomi ja Kanada etenivät nelinpeliin tasatilanteessa 1–1: Kanadan historian paras kaksinpelaaja Milos Raonic voitti ensin toipilaana olevaa Emil Ruusuvuorta paikanneen Patrick Kaukovallan ja Otto Virtanen päihitti sen jälkeen Gabriel Diallon. Kummatkin matsit päättyivät suoraan kahdessa erässä.

Juuri nelinpelin alla kuultiin käänteestä. Suomen nelinpelikaksikoksi oli alun perin nimetty Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen, mutta Otto Virtanen sai kapteeni Jarkko Niemiseltä luottamuksen hypätä voittamansa kaksinpelin jälkeen Heliövaaran pariksi. Vastaan Kanadalta asettuivat Vasek Pospisil ja Alexis Galarneau.

Kihelmöivästi edenneen nelinpelin avauserä muovautui dramaattiseksi, kun Suomi johti sitä 6–5. Kanada otti lääkinnällisen aikalisän, jonka aikana Vasek Pospisilia olkapäätä hierottiin hänen maatessa tuskaisen oloisena kyljellään. Näky oli huolestuttava Pospisilin jatkamisen kannalta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pospisil pystyi kuitenkin jatkamaan pelaamista ja juuri hän oli seuraavana syöttövuorossa. Suomi nappasi siitä erän toisen murtonsa ja voitti avauserän näin 7–5.

Toisessa erässä Suomi onnistui kairaamaan ison murron siirtyen 5–3-eräjohtoon. Suomi piti sen jälkeen Otto Virtasen syöttövuoron tyylipuhtaasti, ja pääsi juhlimaan historiallista voittoa. Nelinpelin erät menivät Suomelle näin 7–5, 6–3.

Jo Davis Cupin puolivälieräpaikka oli Suomelta historiallinen ja nyt Suomi etenee ensimmäistä kertaa turnauksen välieriin. Suomi saa välierissä perjantaina vastaansa otteluparin Tshekki–Australia voittajan. Tshekki ja Australia mittelevät puolivälieränsä huomenna keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat