Pelottava käänne: Kuolonkolarissa loukkaantunut F2-kuski vaivutettu tajuttomaksi – "On ilmennyt uusia komplikaatioita"

5:59
C Moren F1-selostaja Niki Juusela välitti MTV Uutiset Livelle tietoja Belgian traagisesta viikonlopusta.

Belgian Spassa sattuneessa kolarissa loukkaantuneen Juan Manuel Correan terveystilanne on ottanut takapakkia, F2-kuskin perhe tiedottaa. 

Correa, 20, oli osallisena F2-kisassa sattuneessa kolarissa, joka vaati Anthoine Hubertin hengen viime viikonloppuna. Correa törmäsi yli 200 kilometrin tuntivauhdilla Hubertin auton kylkeen ja on ollut tehohoidossa siitä lähtien.

Ecuadorissa syntyneen Correan tila on kuitenkin ollut vakaa. Hänet siirrettiin hoitoon Englantiin tällä viikolla. Nyt hänen perheensä on tiedottanut, että Correan tila on heikentynyt.  

– On ilmennyt uusia komplikaatioita, jotka ovat seurausta massiivisesta törmäyksestä Belgiassa. Kun Juan Manuel saapui Lontooseen, hänellä diagnosoitiin äkillinen hengitysvaikeusoireyhtymä, joka on tyypillinen vamma tällaisissa kovan nopeuden onnettomuuksissa. Ikävä kyllä tämä vaurio aiheutti äkillisen hengitysvajauksen. Juan Manuel on nyt tehohoito-osastolla, joka on erikoistunut tällaisiin ongelmiin, perhe tiedotti. 

– Hän on tällä hetkellä vaivutettuna keinotekoisesti tajuttomaksi ja kytkettynä ECMO-laitteeseen. Hän on kriittisessä, mutta vakaassa tilassa.  

ECMO-laite happeuttaa verta koneellisesti kehon ulkopuolella. 

– Olemme varmoja, että poikamme yllättää meidät tapansa mukaisesti mahtavalla taistelutahdollaan ja voimallaan ja toipuu täysin. 

Samalla Correan perhe kunnioitti myös kolarissa kuolleen Hubertin muistoa. 

– Sydämemme ovat rikki, ja voimme vain kuvitella sitä tuskaa, jonka tämä menetys on aiheuttanut. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja