Formula 2 -kuljettaja Anthoine Hubert kuollut onnettomuudessa Belgian Spassa

Järkyttävä kolari Eau Rougessa – auto katkesi keskeltä kahtia 1:47

Rajussa Formula 2 -kisan onnettomuudessa Belgiassa mukana ollut ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert on menehtynyt saamiinsa vammoihin. Kansainvälinen autoliitto FIA on vahvistanut tiedon.

Onnettomuus tapahtui jo kilpailun toisella kierroksella. Arden-tallia edustanut Hubert paiskautui seinään Spa-Francorchampsin radan kuuluisan Eau Rouge -mutkan jälkeisessä Raidillionin kaarteessa.

Hänen autonsa ajautui keskelle rataa, minkä seurauksena Juan Manuel Correa osui voimalla päin kilpakumppaniaan.

FIA vahvisti tiedottessaan 22-vuotiaan Hubertin kuolleen kello 19.35 Suomen aikaa.

Correa tila on FIA:n mukaan vakaa ja hän saa hoitoa sairaalassa Liegen kaupungissa. Liiton mukaan amerikkalaiskuskin tilasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Hubertin auto katkesi törmäyksen voimasta kahtia. Correan ajokki puolestaan rikkoutui pahasti keulasta ja jäi radalle ylösalaisin.

Kolarissa olivat mukana myös japanilainen Marino Sato ja ranskalainen Giuliano Alesi. Sato käveli autosta päästyään paikalta omin voimin. Myös Alesi on FIA:n mukaan kunnossa.

Hubert voitti viime kaudella GP3-sarjan mestaruuden. Hän oli kuluvalla kaudella voittanut F2-luokassa kaksi osakilpailua Monacossa ja kotimaassaan Ranskassa.

Kisa keskeytettiin välittömästi kolarin jälkeen eikä sitä jatkettu enää tämän jälkeen.