Mainos

Pelon Maantiede pääsee Berliinin elokuvajuhlille

Ensi perjantaina ensi-iltansa saava Auli Mantilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Pelon Maantiede on kutsuttu mukaan tämänvuotisille Berliinin elokuvajuhlille, jossa se esitetään Forum of New Cinema -sarjassa. Berliinin elokuvajuhlat pidetään tänä vuonna 9.-20. helmikuuta.

Tanjalotta Räikkä ja Pelon Maantiede

Elokuva on valittu myös Göteborgin elokuvajuhlien kilpailusarjaan. Göteborgin kilpailu pidetään 28.1 - 6.2.2000. Pelon Maantiede on kansainvälinen yhteistuotanto, jonka yhtenä osatuottajana toimii Lars von Trierin Zentropa Productions Tanskasta. Elokuvan budjetti oli 8,5 miljoonaa markkaa. Pohjoismaiden ulkopuolella elokuva on myyty toistaiseksi Saksaan ja Ranskaan.

Mantilan elokuvan lähtökohta on Anja Kaurasen (nyk. Snellman) samanniminen romaani. Elokuvan käsikirjoituksessa nousee esille ihmisen oikeus itse määritellä oman yksityisalueensa rajat ikään, sukupuoleen tai asemaan katsomatta.
-Kenestäkään ei tässä maailmassa ole pakko pitää, mutta kunnioittaminen on välttämätöntä. Elokuvani kertoo siitä, mitä tapahtuu, kun kunnioitusta ei ole, ohjaaja-käsikirjoittaja sanoo.

Autokoulunopettaja Pelon Maantieteessä

Pelon Maantiede kertoo tarinan oikeushammaslääkäri Oili Lyyrasta (Tanjalotta Räikkä), joka alkaa selvittää Helsingin rantavesistä löytyneen vainajan henkilöllisyyttä. Oilin rakastettu, rikosetsivä Eero Harakka (Kari Sorvali) on määrätty tutkimaan samaa tapausta. Samoihin aikoihin Oili tapaa pikkusiskonsa Lauran (Anna-Elina Lyytikäinen) uudet ystävät (Leea Klemola, Eija Vilpas, Elsa Saisio, Kaarina Hazard, Maaria Rantanen ja Irma Junnilainen), ja kohta hänelle selviää, ettei hukkunut ole yksittäistapaus, vaan osa vakavampaa suunnitelmaa. Suunnitelman seuraava etappi on autokoulunopettaja Rainer Auvinen (Pertti Sveholm): mies, joka on opettanut tervettä pelkoa Helsingin naisväestölle jo viidentoista vuoden ajan.

Pelon Maantiedettä kuvattiin yhteensä 45 päivää kevään 1999 aikana. Kuvaushenkilöstöä ja näyttelijöitä oli yli 60 henkeä ja kaikkiaan useita satoja avustajia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.