HPK:n kausi päättyi dramaattisesti, tolppa kilahti viime sekunneilla – Kouvolassa pelataan historiallinen jatko-ottelu!

Pelicans tekee 0-3 maalin 1:17
Pelicansin Iikka Kangasniemi oli varsinaisen peliajan hahmo. Tässä hän osuu toisen kerran päästyään operoimaan täysin vapaasti KooKoo-maalin edessä.

KooKoo ja Pelicans pelaavat nyt Kouvolassa jatko-ottelua, jossa ratkeaa, kumpi etenee jääkiekon SM-liigan puolivälieriin.

KooKoo voitti Pelicansin eilen Lahdessa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa maalein 2–1, minkä myötä Pelicansin oli tänään Kouvolassa pakko voittaa tai KooKoo etenisi puolivälieriin. Kun Pelicans voitti toisen pelin varsinaisella peliajalla 3–2, seuraa heti perään pelattava, ensimmäistä kertaa nähtävä jatko-ottelu.

Jatko-ottelu tahkotaan 20 minuutin jatkoerillä, ja ensimmäisenä maalin tekevä joukkue voittaa.

Pelicansin siivitti varsinaisella peliajalla voittoon vahva alku. Iikka Kangasniemi maalasi avauserässä kahdesti ja rangaistuslaukauksen sisään upottanut Jiri Smejkal kerran, ja lahtelaiset karkasivat 3–0-johtoon.

KooKoo nousi maalin päähän, kun Kim Strömberg ja Samuli Ratinen osuivat toisessa erässä.

Pelicans joutui kolmannessa erässä KooKoon vyöryssä ahtaalle, mutta selviytyi ja edessä on näin jatko-ottelu.

Voittajaa vastaan puolivälierissä tulee runkosarjan kakkonen Mikkelin Jukurit.

Hämeenlinnassa viime sekuntien draamaa

Lukko eteni puolivälieriin ja päätti HPK:n kauden. Toinen ottelu päättyi Hämeenlinnassa 2–2-tasapeliin.

Lukko oli voittanut avausottelun eilen kotonaan 3–0.

Artturi Toivola viimeisteli toisessa osassa HPK:n 2–2-tasoitusmaalin reilut yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jännitys jatkui viime sekunneille HPK:n jahdattua lisämaalia ilman maalivahtia, mutta hämeenlinnalaisäntien Arttu Pellin laukaus avauspaikasta kimmahti tolpan kautta ulos. Tasapeli riitti Lukolle.

HPK osui tolppaan ottelun viimeisillä sekunneilla 0:44
Näin lähellä jatko-ottelu Hämeenlinnassa oli: HPK:n Arttu Pellin laukaus viime sekunneilla tolpasta ulos.

Lukko kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaneen tamperelaisen Tapparan.