Pelastaisiko tämä Kokoomuksen? Orpon toivotaan siirtyvän ehdokkaaksi Uudellemaalle

2:07

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon pitäisi siirtyä Uudellemaalle ehdokkaaksi, jotta kokoomus voi taistella pääministeripuolueen paikasta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Näin sanoo kansanedustaja Raija Vahasalo. Tämän vaalikauden aikana jo neljä Uudenmaan kansanedustajaa on jäänyt pois eduskunnasta tai puolueesta.

Myös Harry Harkimon uusi poliittinen liike voi tehdä tilanteesta vielä hankalamman kokoomukselle.

Uudenmaan vaalipiiri on tärkein ja haastavin vaalipiiri kaikille puolueille eduskuntavaaleissa. Tämän vaalikauden aikana neljä kokoomuslaista kansanedustajaa on jättänyt eduskunnan tai puolueen.

Tämä tarkoittaa että 50 000 kokoomusääntä on vapaana Uudellamaalla ja nyt kokoomus tarvitsee kipeästi valovoimaisia ehdokkaita. 

 


Sanna Lauslahden tilalle eduskuntaan noussut Raija Vahasalo haluaa, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo lähtee ehdolle Uudellamaalla.

– Toivoisin, että Petteri Orpo tulisi valovoimaisena tähtenä meidän vaalipiiriimme ehdokkaaksi. 

 

Petteri Orpo, joka tänään on Washingtonissa, ei itse halunnut kommentoida asiaa.

Mielipidemittauksissa kokoomus ja SDP taistelevat suurimman puolueen paikasta, ja tämä tekee tilanteesta nimenomaan Uudellamaalla erittäin jännittävän.

Myös pitkän linjan kokoomuslainen kansanedustaja Ben Zyskowicz näkee tilanteen Uudellamaalla haastavana. Hän pelkää, että Harry Harkimon perustama uusi poliittinen liike voi viedä kokoomukselta ratkaisevat äänet.

– Harmillisinta olisi se, että tämän liikkeen saama kannatus, jos he ovat ehdolla eduskuntavaaleissa, olisi kokoomukselta pääosin pois. Tämä johtaisi siihen että häviäsimme niukasti Petteri Orpon ja Antti Rinteen välisen pääministerikilvan. 

Onko jokin toinen vaihtoehto, jos Petteri Orpo ei suostu siirtymään Uudellemaalle?

– En ole ajatellut toista vaihtoehtoa, mutta kyllä olisi hienoa, jos puolueen puheenjohtaja siirtyisi meille, sanoo Vahasalo.

 Ben Zyskowicz, joka ei mainitse Petteri Orpon siirtymistä Uudellemaalle vaihtoehtona, uskoo, että nykyiset kansanedustajat pärjäävät hyvin seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta samalla hän tokaisee: 

– On ihan selvää, että meillä ei ole Sauli Niinistön ja Alexander Stubbin kaltaisia uusia valovoimaisia ehdokkaita missään piilossa.

Seuraavat eduskuntavaalit käydään keväällä 2019.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja