Pelaako WRC-tiimi kovaa peliä? Jari-Matti Latvala: "Me kaikki haluaisimme kuulla uutisia"

3:58
Jari-Matti Latvala toivoo näkevänsä myös tulevaisuudessa Suomessa ajettavan MM-tason talvirallin.

Hyundain WRC-tallin yllä leijuu yhä useita kysymysmerkkejä.

Hyundai ei ole vieläkään vahvistanut, jatkaako korealaisvalmistajan WRC-talli rallin MM-sarjassa ensi vuonna. Kaudella 2022 MM-sarjassa siirrytään uuteen aikakauteen, kun nykyisistä WRC-autoista tulee hybrideillä varustettuja Rally1-kilpureita.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo on antanut julkisuuteen kommentteja, joiden mukaan talli ei ole alkanut edes rakentaa uutta autoa, koska Etelä-Koreasta ei ole näytetty vihreää valoa uudelle projektille. Toyota ja M-Sport ovat puolestaan jo pidempään rakentaneet uusia autojaan ja ovat piakkoin valmiita ajamaan ensimmäiset testinsä.

Hyundain tilanne huolestuttaa hieman Toyotan tallipäällikköä Jari-Matti Latvalaa. Suomalaispomo kuitenkin painottaa, että Hyundai voi pelata omaa peliään.

– Tässä on myös se toinen puoli, ettemme tiedä sitä, onko siellä markkinoinnillisesti haettu toisenlaista taktiikkaa, ettei kerrota kaikkia asioita ulos. Totta kai me kaikki haluaisimme kuulla uutisia. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa siihen, Latvala kertoo MTV Urheilulle.

Rallin MM-sarjassa on tällä hetkellä vain kolme WRC-tiimiä, joista Toyota ja Hyundai ovat täysverisiä tehdastalleja. M-Sport operoi yksityistiiminä ilman Fordin täyttä tukea.

– Meillä ei ole varaa menettää valmistajia. Kaikki kolme nykyistä valmistajaa olisi erittäin tärkeää saada pysymään sarjassa, Latvala sanoo.

Hyundai oli iskussa viime viikonloppuna ajetussa Rovaniemen MM-rallissa, kun Ott Tänak ajoi voittoon ja Thierry Neuville kolmanneksi. Adamolta kysyttiin kilpailun jälkeen, onko loistavalla tuloksella jotain vaikutusta Hyundain päätökseen tulevaisuudesta.

– Kun olin aikoinaan Lancialla, voitimme kaiken, mutta ohjelma lopetettiin. Sitten olin Alfa Romeolla ja hävisimme, mutta ohjelmaa ei lopetettu. Asiat, jotka määräävät pysymisen MM-sarjassa, ovat paljon laajempia kuin voitto tai tappio, Adamo muotoili.

– En ole huolissani Hyundain pysymisestä MM-sarjassa tulevaisuudessa. Miljoonia ja miljoonia käyttävän johtokunnan strategia ei kuitenkaan ole sellainen, että puheenjohtaja soittaa minulle torstaina noustessani lentokoneeseen ja kertoo, että ”hei, jos ette voita tätä rallia, lopetamme kaiken”, italialaispomo lisäsi.

MTV Urheilu kysyi Adamolta suoraan Rovaniemen MM-rallin jälkeen, mikä Hyundain tilanne on tulevaisuuden suhteen.

– Tilanne on sama kuin aiemminkin. Kun tiedän enemmän, kerron teille, Adamo vastasi lyhyesti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja