Pekoni-juustopastaa ja karviaissoppa 8.8.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Pekoni-juustopastaa


500g pastaa esim. farfallea tai gnoccia
170g ( 1 pkt) paistettua pekonia
200g feta- ja sinihomejuustoa paloiteltuna
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1- 1 1/2 dl ruokakermaa
mustaapippuria myllystä

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja valuta ylimääräinen öljy pois, vaikka talouspaperille. Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi joko saksilla tai veitsellä. Laita kypsät ja valutetut pastat laakeaan kasariin tai wokkipannuun. Lisää päälle paloitellut pekonit. Leikkaa juustot ja lisää ne pastojen sekä pekonin päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja laita pastan sekaan. Valuta ruokakerma tasaisena nauhana ja sekoita ruokaa kevyesti, mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Tarjoa herkullinen pastaruoka tuoreen patongin kera.

Karviaissoppa

1/2 kg tuoreita karviaisia
1 l vettä
2 dl sokeria
3 kanelitankoa
3 sitruuna siivua
Puhdista karviaiset ja laita ne kasariin. Lisää vesi, sokeri ja kanelitangot. Pese sitruuna erittäin hyvin kuumassa vedessä ja leikkaa kolme siivua. Lisää kolme sitruunasiivua kasariin. Anna karviaiskeiton kiehua noin 15 minuuttia. Tarjoa keittoa joko kuumana tai kylmänä jälkiruokana tai välipalaksi.

Lue myös:

    Uusimmat