Pekka Strang tekee roolin elokuvassa, jossa käytetään oikeaa asetta: "Kyllä sen mielellään katsoo vielä kerran ennen kuin nostaa"

Pekka Strang ja Jari Virman nähdään pääosissa Teemu Nikin ohjaamassa uutuuskomediassa 8:48
Peluri – Kuolema on elävien ongelma -elokuvassa yhdellä roolihahmolla puuttuu suurin osa aivoista. Ohjaaja Teemu Niikko ja toinen pääosan esittäjä Pekka Strang kertovat, millaista elokuvaa oli tehdä.

Näyttelijä Pekka Strang nähdään toisessa pääroolissa elokuvassa Peluri – Kuolema on elävien ongelma. 

Ohjaaja Teemu Nikin elokuva Peluri – Kuolema on elävien ongelma sai ensi-iltansa 22. syyskuuta. Elokuva kertoo peliaddiktiosta ja kahdesta ruumisauton kuljettajasta, joita näyttelevät Pekka Strang  ja Jari Virman. Lisäksi Virmanin hahmolta puuttuu aivoista 90 prosenttia, joka tuo juoneen oman lisämausteensa. 

Aivojen puuttumisen taustalla on todenperäinen tarina. 

– Luin vuosia sitten lehtijutun ranskalaisesta miehestä, jolla oli perhe, ja hän oli valtion virkamies. Hän meni niskakipujen takia lääkäriin ja kuvista selvisi, että hänellä on jäljellä noin 15 prosenttia aivoista. Hän oli silti pärjännyt elämässään ihan hyvin. Minua alkoi heti kiinnostaa, miten minuun suhtauduttaisiin, jos paljastuisi, ettei minulla ole aivoja. Sitten idea yhdistyi ruumisauton kuljettamiseen ja peliaddiktioon, Nikki kertoi elokuvan synnystä Huomenta Suomessa 23. syyskuuta. 

Nikin mukaan elokuvaa päästiin tekemään, kun löydettiin tarpeeksi halpa ruumisauto sitä varten. Kulkupeli haettiin lopulta Ylöjärveltä.

– Oli tämä idea, ja keskustelimme tuottaja Jani Pösön kanssa ja samaan aikaan menin Nettiautoon. Katsoin, että siellä oli alle 2 000 eurolla myynnissä ruumisauto. Lähdimme hakemaan sitä seuraavana päivänä. Ruumisautollahan on hyvä ajaa moottoritiellä, kun kukaan ei ohita, Nikki vitsaili. 

Elokuvassa pelataan venäläistä rulettia, jossa käytetään asetta. 

– Ase ei ollut leikkiase, joten tietysti varmistimme kaikki turvallisuuskysymykset, eikä kuvauspaikalla ollut lähimaillakaan luoteja. Mutta kyllä sen (aseen) mielellään katsoo vielä kerran ennen kuin nostaa. Ja varsinkin Jari Virmanille, joka toimii aseiden parissa, niin se oli erityisen haastavaa, koska oikeasti ymmärtää, mitä sieltä piipusta tulee, Strang kertoi. 

Strangin voi nähdä myös uudessa Tabu-ohjelmassa, joka leikkii sallitun huumorin rajoilla. Ohjelman ytimessä ovat aiheet, joille ei saisi nauraa, kuten lyhytkasvuiset, fyysiset vammaiset, näkövammaiset, tourette-oireiset, tahattomasti lapsettomat ja parantumattomasti sairaat. 

Strang kohtaa ohjelmassa syvällisten keskustelujen merkeissä eri ihmisryhmien edustajia, jotka taistelevat jonkin sosiaalisen, henkisen tai biologisen haasteen kanssa. Näiden keskustelujen pohjalta hän kirjoittaa ja esittää stand up -esityksiä. 

Tabu-ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

Lue myös:

    Uusimmat