Pekka Rinne kritisoi uusia NHL-maalivahtien varusteita: "Kädet koko ajan mustelmilla"

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne suhtautuu erittäin kriittisesti NHL:n uudistukseen, joka pienentää jälleen veskareiden varusteita. 

Videolla tiistain Tulosruutu. 

NHL pienensi mahtikäskyllä täksi kaudeksi maalivahtien rintapanssaria ja käsisuojia. Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ei ole ollenkaan tyytyväinen suojiin, joita hän on käyttänyt jo kolme viikkoa. 

– Uudet suojat ovat muuten hyviä, mutta käsiosat ovat ihan surkeat. Niihin pitäisi saada lisää suojaa. Käsivarret ovat koko ajan ihan mustelmilla, viime kaudella NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Rinne kommentoi MTV Sportille.

Rinne ei ole ainoa maalivahti, joka on todennut saman. Las Vegas Review-Journal kertoi, että New Jersey Devilsissä pelannut Ken Appleby joutui jättämään kesällä harjoitukset kesken, koska olkapäähän osuneet kiekot tekivät liikaa kipeää. 

Maalien suurentaminen vielä huonompi ratkaisu

Uusissa suojissa on vähemmän toppauksia olkapäiden, kyynärpään, hauiksen ja kyynärvarren kohdalla. Tarkoituksena on saada varusteet näyttämään sellaisilta, että ne mukailevat paremmin kehoa. Joskus NHL-kaukaloissa on nähty massiivisia olkatoppauksia, jossa maalivahdilla ei näytä olevan kaulaa ollenkaan – suojat lähtevät vaakasuoraan sivulle. 

NHL ilmoitti, ettei uudistuksen tavoitteena ole suoranaisesti lisätä maalimääriä, vaan maalivahtien halutaan pysäyttävän kiekkoja enemmän taidolla kuin isolla peittävyydellä. Se on kauniisti muotoiltu korulause, jolla halutaan hieman tyynnytellä uudistuksiin kyllästyneitä maalivahteja. 

– Tavoitteemme on kehittää sääntöjä ja ohjeita, jotka karsivat varusteista saatavat ylimääräiset edut, pelaajayhdistys NHLPA:n erityisavustaja Mathieu Schneider kertoi NHL.comissa.  

Maalivahdeille on kuitenkin annettu sananvaltaa uudistuksissa. NHLPA kysyi maalivahdeilta, pitäisikö maaleja suurentaa vai varusteita pienentää. Yksikään maalivaht ei ollut maalien suurentamisen kannalla. 

Varusteita pienennetty pala kerrallaan

Maalivahdit ovat maailman sivu yrittäneet saada etua varusteita tuunaamalla. Patrick Roy herätti huomiota käyttämällä ylisuuria pelipaitoja. NHL puuttui asiaan ja kielsi paitojen "sivusiivekkeet". 

Maalivahtien varusteita on pienennetty muutenkin paljon tällä vuosikymmenellä. Vuonna 2011 tuli voimaan määräys, jonka mukaan polvisuojat saavat peittää ainoastaan 55 prosenttia reiden mitasta. Viime vuonna pienennettiin maalivahtien housuja. 

Muutos tuskin johtuu kokonaan housujen pienentämisestä, mutta viime kaudella verkko heilui enemmän kuin pitkään aikaan. Runkosarjan otteluissa tehtiin 2,97 maalia ottelua kohti, mikä on eniten sitten kauden 2005–06. Maalivahtien torjuntaprosentti (91,2) oli alhaisempi viimeksi kaudella 2012–13. 

Lue myös:

    Uusimmat