Pekka Rinne huhki huiman iltapuhteen, nappasi siinä sivussa syöttöpisteen – Eeli Tolvanen rankaisi ranteella

Jääkiekon NHL:n suomalaisjoukkue Nashville Predators onnistui kuudennella yrittämällään voittamaan Tampa Bay Lightningin. Samalla katkesi kolmen ottelun mittainen tappioputki.

Predatorsin Eeli Tolvanen, 21, aloitti ottelussa maalinteon toisen erän alussa. Tolvanen laukoi kiekon tulisesti ranteella etuyläkulmaan ohi Curtis McElhinneyn. Tolvanen on tehnyt viimeisiin 12 peliin tehot 5+3.

Predators karkasi toisessa erässä 3–0-johtoon ja voitti ottelun lopulta 4–1. Erik Haulalle merkattiin syöttöpiste joukkueen toiseen maaliin, maalivahti Pekka Rinteelle kolmanteen maaliin. Rinteen pistesaldo koko 13 vuotta kestäneeltä NHL-uralta on 1+14.

Syöttöpisteen lisäksi Rinne torjui maalillaan 38 laukausta, ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Juuse Saroksen loukkaantumisen takia ottelu oli 38-vuotiaalle suomalaiselle jo seitsemäs kahteentoista päivään.

– On vakuuttavaa, miten Rinne tekee työnsä ja minkälainen hänen henkinen intensiteettinsä on. Hän on meille todella arvokas, erityisesti kun kokoonpanossamme on paljon nuoria pelaajia. Hänen paitansa tulee nousemaan hallin kattoon, hän on voittanut Vezina Trophyn. Hän on erityinen, ja hänen perintönsä jää elämään Predatorsissa, päävalmentaja John Hynes ylisti seuralegendaa.

Predatorsin kakkosketjussa hyökännyt Mikael Granlund jäi ilman tehopisteitä. Kasimir Kaskisuo availi luukkua joukkueen vaihtoaitiossa.