Paula Vesala kirjoitti tunteikkaan päivityksen keikkojen peruuntumisesta rajoitusten vuoksi – näin kulttuuriministeri Annika Saarikko vastaa: "Tasapainoilu on haastavaa, mutta teemme parhaamme"

2:46
Paula Vesala esiintyi Senaatintorilla uudenvuodenaattona.

Paula Vesala julkaisi pysättyvän kirjoituksen Instagramissa. Koronakriisin vuoksi moni on joutunut tänä vuonna kipuilemaan työpaikoistaan ja kriisin vaikutukset ovat olleet mittavat monilla aloilla. Yksi pahiten kärsineistä aloista on tapahtuma-ala, kun rajoitusten vuoksi artistit ovat joutuneet perumaan keikkojaan. Artistien lisäksi keikat työllistävät useita muita ihmisiä.

Muusikko Paula Vesala kirjoitti riipaisevan päivityksen asiaan liittyen Instagram-tilillään

– Mulla on surullinen uutinen. Tämänhetkisten viranomaismääräysten takia minun ei ole mahdollista tehdä syksyn keikkoja. Rajoitukset on niin tiukat että meidän ryhmän ei kannata lähteä, Vesala aloittaa kirjoituksensa. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

– En ole terveyden alan asiantuntija, haluan todella maailman eniten että kaikki pysyvät kunnossa, enkä voi tilanteelle mitään. Terveenä pysyminen kuitenkin, meidän alalla maaliskuusta alkaneen massatyöttömyyden varjossa, vaatii myös sitä että pystyy esimerkiksi maksamaan vuokran ja ostamaan ruokaa eikä firma mene konkurssiin.

Vesala kirjoittaa, että erityisesti tapahtuma-alan alihankintaketjussa työskentelevät ovat karmeassa tilanteessa. 

– Itse mietin ovatko tapahtumarajoitukset oikein suhteutettuja, kun ala ei saa käytännössä mitään tukea. Haluan lähettää terveisiä tapahtuma-alan tilanteesta täällä lohtusaunaa lämmitellessä. Ajat muuttuu varmasti vielä paremmaksi, mutta jos UPM:n tehtaan sulkemisesta aiheutuva työttömyystragedia huomioidaan jo pääministerinkin taholta, tässä vähän lukuja meidän alalta. Haluan nimen omaan kertoa tästä kaikkien niiden tuhansien alan työntekijöiden puolesta, joiden tilanteen näen, kuulen ja tunnen.

Vesala julkaisi listauksen asiasta kuvan yhteyteen, joka perustuu Turun Yliopiston toimialatutkimukseen. Siinä muun muassa kerrotaan, kuinka toimialan kokonaisarvo ennen koronaa oli peräti 2,35 miljardia euroa. Koronakriisin myötä alan arvosta uhkaa kuluvana vuonna kadota jopa 1,5 miljardia euroa ja siitä, koronakriisin vuoksi lomautettujen työntekijöiden tai ilman työtä jääneiden yksinyrittäjien yhteenlaskettu määrä voi olla jopa 9000 henkilöä. Voit lukea koko päivityksen tästä

Vesalan päivitys on herättänyt paljon keskustelua niin fanien kuin kollegoiden taholla. Muun muassa Antti Tuisku jakoi sosiaalisessa mediassa Vesalan kirjoittaman päivityksen ja yhtyi hänen sanoihinsa. 

–  TÄMÄ!!! HYVÄ PAULA! Antti Tuisku kirjoitti myös Vesalan kommenttikenttään. 

– Go Paula! Kasataan rivit, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta kirjoittaa. 

Ministeri Annika Saarikko otti kantaa Vesalan kirjoitukseen

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vastasi Vesalan kirjoitukseen Instagramissa.

– Tilanne on juuri kuvaamasi ja työpaikat yhtä tärkeitä olivatpa ne kulttuuri- ja tapahtuma-alalla, matkailussa tai tehtaassa, Saarikko kirjoittaa.

Ministerinä hän kertoo toimivansa, että voisi pitää yhteiskuntaa mahdollisimman pitkälle auki ja niin, että tapahtumien järjestämiseen löydettäisiin turvallisia ja työllistäviä vaihtoehtoja.

– Terveyden ja yhteiskunnan avoimuuden välillä tasapainoilu on haastavaa, mutta teemme parhaamme, ministeri kirjoittaa ja toivottaa lopuksi paljon voimia tähdelle ja muille alan sidoksissa oleville ammattilaisille.

Juttua muokattu 4. 9 klo 17.15. Lisätty Annika Saarikon kommentit.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja