Mainos

Paul Newmanin kuuluisa Rolex rikkoi ennätyksen – kellosta maksettiin 15 miljoonaa euroa

Legendaarisen elokuvatähti Paul Newmanin omistama rannekello on myyty ennätyshintaan huutokaupassa Yhdysvalloissa.

Tuntematon ostaja maksoi Newmanin Rolex Daytona -merkkisestä kellosta yhteensä 17,8 miljoonaa dollaria eli 15,3 miljoonaa euroa. Kyseessä on korkein rannekellosta koskaan maksettu hinta, huutokauppakamari Phillips Auction tiedottaa

"Paul Newmanin Daytona" -lempinimen saanut kello myytiin puhelimitse 12 minuuttia kestäneen tarjouskilpailun jälkeen. 

Lahja vaimolta

Vuonna 2008 kuollut Oscar-voittaja oli saanut kuuluisan kellonsa lahjaksi vaimoltaan Joanne Woodwardilta, jonka kanssa seksisymboli oli naimisissa 50 vuotta. 

Huutokauppaan kello oli päätynyt Newmanin tyttären entiseltä poikaystävältä James Coxilta, jolle näyttelijä oli sen lahjoittanut. The Wall Street Journal -lehden mukaan Newman oli antanut Rolexinsa Coxille tämän oltua auttamassa häntä puutarhamajan kunnostustöissä vuonna 1984.

– Paul kysyi minulta kellonaikaa, koska hän halusi asettaa omansa oikeaan aikaan. Vastasin, etten tiedä, koska minulla ei ole kelloa. "Ota tämä", Paul sanoi, ja antoi minulle omansa, Cox kertoi lehdelle.

– Tiesin silloin, että Rolex oli huippumerkki, mutta minulla ei ollut aavistustakaan siitä, kuinka merkittävä lahja oli, Cox totesi.

Coxin mukaan Newman saattoi luopua rakkaalta vaimoltaan saamastaan kellosta siksi, että oli saanut häneltä jo uuden. 

Newmanin ja Woodwardin rakkaustarina oli siitä poikkeuksellinen Hollywoodissa, että se kesti lujana näyttelijän maailmantähteydestä huolimatta. Newman on vakuuttanut, ettei hän ollut koskaan pettänyt vaimoaan – lukuisista tarjokkaista huolimatta.

Kuuluisaksi onkin muodostunut myös ruokaharrastuksestaan tunnetun Newmanin lausahdus Playboyn haastattelussa: "Minulla on pihviä kotona, joten miksi söisin hampurilaista ulkona?"

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.