Patukkasota ratkesi: Kit Katille yllättävä yksinoikeus

Kit Kat-suklaapatukan neljän pitkulaisen palarivin muotoa ei voi enää kopioida Euroopan Unionissa.

Makeisvalmistaja Nestlé on voittanut oikeuskiistan brittiläistä suklaayhtiö Cadburya vastaan ja saa näin ollen valmistaa Euroopan Unionissa yksinoikeudella neljän palarivin suklaapatukoita. Cadburylla on tähän asti ollut valikoimissaan monia muodoltaan Kit Katin-tapaisia suklaapatukoita.

Nestlé rekisteröi Kit Katin muodon tavaramerkiksi alun perin jo vuonna 2006, jolloin Cadbury yritti saada tavaramerkin mitätöityä. Suklaafirma Cadburyn mukaan niin tavallista asiaa kuin suklaapatukan muoto ei voi rekisteröidä yhden firman nimiin.

Cadbury voitti tuolloin kiistan, mutta vuodenvaihteen 2013 kynnyksellä tuomioistuin päättikin kumota päätöksen. Tavaramerkkejä valvovien viranomaisten mukaan neljän palarivin muoto on ollut Nestléllä niin kauan käytössä, että asiakkaat yhdistävät muodon maailmanlaajuisesti kyseiseen brändiin. Nestlén omien laskelmien mukaan maailmassa syödään joka sekunti noin 150 Kit Kat -patukkaa.

Nestléllä ja Cadburylla on värikäs historia tavaramerkkitaisteluista. Vain muutama kuukausi sitten Cadbury voitti itselleen oikeudet purppuranväriseen suklaapakkaukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja