Patrik Laine himoaa henkilökohtaista palkintoa NHL:ssä – "Valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö haluaisi voittaa sitä"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Patrik Laine kävi viime kaudella kovan taiston maalipörssin voitosta idoliaan, venäläistä Aleksandr Ovetshkinia vastaan. Laine ei kiertele: hän haluaa voittaa parhaalle maalintekijälle jaettavan Maurice Richard Trophyn.

Laine oli viime kaudella maalipörssin kakkonen heti Ovetshkinin jälkeen. Venäläishyökkääjä Ovetshkin tykitti runkosarjassa 49 maalia, kun taas Laineen potti oli 44 osumaa.

20-vuotias Laine löytää nopeasti syyn sille, miksi maalipörssin voitto karkasi Ovetshkinille.

– Jos lähtisin nyt ihan alusta asti pelaamaan, eikä antaisi niin paljoa etumatkaa, Laine heitti MTV Sportille.

Alkukauden 11 ottelussa Laine onnistui maalinteossa vain neljästi. Tämän jälkeen hän aloitti kuitenkin hurjan kirin, ollen välillä myös piikkipaikalla maalintekijätilastossa.

Loppukauteen tullut hiljaisempi putki (seitsemän ottelua maaleitta) vei Laineelta lopullisesti mahdollisuuden maalipörssin voittoon.

– Kyllähän tuohon liittyen jäi nälkää. Mutta ei siinä mitään, hän (Ovetshkin) veti hienon kauden. Ei häneltä mitään pois, Laine jakoi arvostusta.

Joukkuetasolla Laineen edustama Winnipeg Jets kuuluu läntisen konferenssin parhaiden joukkueiden kastiin. Laineen silmissä kiiluu Stanley Cup, mutta sen lisäksi hän haluaa voittaa myös henkilökohtaisia palkintoja.

– Totta kai. Ei kai kukaan huvikseen tuolla pelaa. Kyllä se (parhaan maalintekijän palkinto) on sellainen, jonka olen halunnut voittaa. Totta kai sitä haluaisi voittaa kaiken, mutta se Stanley Cup on se pääjuttu, minkä takia tässä treenataan joka päivä. Nuo henkilökohtaiset saavutukset tulevat siinä sivussa.

– Mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö haluaisi voittaa sitä, Laine viittaa Maurice Richard Trophyyn.

Tukijalka poistui

Joukkueena Jets ylsi varsin pitkälle viime kaudella, kun se taisteli Stanley Cup -finaaleihin pääsystä Vegas Golden Knightsia vastaan. Jetsin taival kuitenkin katkesi, kun Golden Knights oli parempi konferenssifinaaleissa.

– Tietysti se oli pettymys, kun tiputtiin. Ihan huikea kausi, mutta tuohon jäi vielä pari steppiä, mitä pitää parantaa. Meillä on tosi nuori runko ja tuo kevät kertoi sen, että meillä on aineksia kestomenestyjäksi tässä muutaman vuoden sisällä. Kaikki kun saavat kokemusta ja ikää, niin ihan varmasti tullaan menestymään vielä paljon.

Jetsin runko on kokenut muutamia muutoksia kesän aikana. Laine menetti viime kauden lopun sentterinsä, kun jenkkihyökkääjä Paul Stastny siirtyi Jetsistä Golden Knightsiin.

Laineen mukaan menetys on harmittava, sillä hän, Stastny ja nuori tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers muodostivat varsin toimivan ketjun runkosarjan lopulla ja pudotuspeleissä.

– Kyllähän sillä olisi voinut seuraavankin kauden vetää, Laine miettii.

– Aika hyvin lähti kulkemaan, kun Paul hankittiin sinne siirtorajalla. Tähän pitää kuitenkin vain sopeutua. Nyt siihen tulee joku muu keskelle ja sitten on vain pelattava yhtä hyvin. Oli siinä sitten kuka tahansa.

Laine on viettänyt harjoittelukesän viime vuoden tapaan Turussa.

Viime kautta peratessaan Laine vitsaili sillä, miten hän aloitti pelaamisen vasta joulun tienoilla.

– Kyllä siinä sitten huomasi, että on vetänyt kovan kesän, kun kaikki rupesi tuntumaan entistä paremmalta joulun jälkeen ja kohti pleijareita mentäessä.

– Olisi kuitenkin kiva onnistua ennen jouluakin vähäsen. Siihen tähdätään, Laine hymyilee, viitaten tulevaan kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat