Mainos

Patriarkka syyttää homoja Isiksen noususta - "muslimit pakenevat jumalatonta maailmaa"

Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja väittää homomyönteisen ilmapiirin myötävaikuttaneen Isiksen nousuun, uutisoi Independent.

Patriarkka Kirill kertoo, että hän ei ole yllättynyt joidenkin muslimien halusta liittyä äärijärjestöön. Hänen mukaansa monet heistä pakenevat ”jumalatonta sivilisaatiota”, joka juhlii homoseksuaalisuutta avoimesti esimerkiksi Gay Pride -kulkueissa.

– Isis on luomassa uudenlaista kulttuuria nykyisen jumalattoman ja sekulaarisen maailman vastapainoksi, patriarkka kertoi kirkon viralliselle verkkosivulle antamassaan haastattelussa.  

– Paraateja seksuaalisten vähemmistöjen kunniaksi saa kyllä järjestää, mutta miljoona Ranskan kristittyä, jotka puolustavat perinteisiä perhearvoja mielenosoituksessa ajetaan pois paikalta poliisin toimesta, patriarkka sanoi.

Patriarkka näkee liberaalin länsimaisen maailman tulleen tiensä päähän. Hänen mukaansa ei ole ihme, että nykyistä maailmanjärjestystä vastustavat liittyvät terroristijärjestöihin.

– Jos olet pappi ja kutsut normista poikkeavia parisuhteita synniksi, kuten Raamattu opettaa, sinut voidaan hyllyttää virasta tai jopa lähettää vankilaan. Voisin antaa useita järkyttäviä esimerkkejä siitä, miten tämä jumalaton kulttuuri kasvattaa suosiotaan, mutta ihmiset kiinnittävät huomiota ainoastaan nuoriin, jotka liittyvät ääriliikkeisiin, hän julisti.

Kirill on tukenut Isiksen kiisteltyä julistautumista omaksi valtiokseen. Hänen mukaansa alueelle lähteneet ovat rehellisiä ihmisiä, jotka tekevät niin puhtaasti uskonnollisista syistä.

– Kalifaatti on yhteiskunta, jonka ydin on jumala ja uskonto. Siellä ihmiset noudattavat uskonnollisia lakeja, hän sanoi.

Patriarkan kommentit ovat jatkumoa Venäjän valtion ajamalle homovastaiselle politiikalle. Vuonna 2012 maan parlamentti hyväksyi kiistellyn "homopropagandalain", joka kieltää homoseksuaalisuuden rinnastamisen perinteisiin heterosuhteisiin.

Ensi perjantaina maan parlamentin käsittelyyn on tulossa lakiesite, joka toteutuessaan kieltäisi homoseksuaalien julkiset hellyydenosoitukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.