Pastaa ei kannatakaan keittää kattilassa – katso kätevämpi tapa

Pastan saa keitettyä kätevästi ja nopeasti täydelliseksi paistinpannulla.

Pasta, kuten esimerkiksi spagetti valmistetaan perinteisesti lisäämällä tuote kiehuvaan veteen kattilaan. Useita kokkausopuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee kehottaa kuitenkin kokeilemaan toisenlaista valmistusmenetelmää pastalle.

– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa, McGee lupaa.

Ruokakemistin mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla vähässä vedessä, kylmään veteen lisättynä. Koska vesi on alussa kylmää, pastat eivät McGeen mukaan tartu toisiinsa. Tällä menetelmällä pastasta tulee koostumukseltaan täydellistä. Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja