Parveke kevätkuntoon: Tuunaa kesäinen olohuoneesi

Lisääntyvä lämpö ja sulavat lumet saavat mielen virittymään jo kevääseen. Omalla parvekkeella kelpaa jo istuskella, mikäli aurinko paistaa ja tuulensuojaa riittää. Laita parveke jo valmiiksi lämpöisiin päiviin.

Ihana, aurinkoinen kevät on vihdoinkin hiljalleen täällä tuoden mukanaan myös lisätilan kotiin – parveke on kuin kesäinen olohuone, jonka käyttöönottoa odotetaan innolla.

Parveke käyttäjän mukaan

Pohdi ensin, mitä parvekkeella on tarkoitus tehdä ja suunnittele kesäinen olohuoneesi sen mukaan: Haluatko viettää siellä grillaushetkiä kavereiden kanssa tai rauhoittua lukemaan hyvää kirjaa?

Piirrä alustava suunnitelma paperille ja sommittele siihen haluamasi kalusteet. Muista mitata parveke, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Suunnittelu on kaiken a ja o

Parvekekalusteita ja tekstiileja löytyy kaupoista pilvin pimein. Jotta osaat tehdä varmasti sinua miellyttävät valinnat, kannattaa ensin tutustua tarjontaan ja hakea inspiraatiota esimerkiksi sisustulehdistä. Internetissä on helppo selailla kuvia esimerkiksi Google-kuvahaun avulla tai vierailla vaihteen vuoksi ulkomaalaisten sisustuslehtien nettisivuilla.

Kerää pieni kollaasi kuvista mukaasi ostoksille, jotta muistat, millaista tunnelmaa lähdettiin alunperin hakemaan. Älä kuitenkaan pidä ideoitasi absoluuttisena totuutena, vaan hylkää ne, jos vastaan tulee jotain, minkä ehdottomasti haluat kotiisi.

Uudet, helppohoitoiset kalusteet

Muista, että pientä päivitystä varten sinun ei tarvitse muuttaa koko parveketta, vaan esimerkiksi uudet somistetyynyt tai viherkasvit riittävät mainiosti.

Jos kuitenkin suuremmat hankinnat ovat ajankohtaisia pohdi ensin, millainen materiaali sopii sinun käyttöösi.

Puu on suosittua Suomessa, mutta sitä on myös huollettava asianmukaisesti, minkä lisäksi niitä on säilytettävä kuivissa tiloissa talven yli. Helppohoitoisuutta etsivän kannattaa kääntyä esimerkiksi polyrottinkisten, muovisten tai alumiinisten kalusteiden puoleen.

Muista ottaa myös mittanauha mukaan kalusteostoksille, sillä liikkeessä kalusteet näyttävät pienemmiltä kuin ne todellisuudessa ovat – moni törmää hienon kalusteryhmän hankittuaan, ettei se mahdukaan kunnolla parvekkeelle.

Siivous on joka huoneen paras muodonmuutos

Aloita muodonmuutos kunnon siivouksella: Tyhjennä ensin parveke kalusteista ja imuroi sen jälkeen lattia huolellisesti. Suuremmat roskat kannattaa kerätä pois käsin tai harjan avulla, jotta imuri ei tukkeudu.

Pese sen jälkeen lattia ja parvekkeen kaiteet niille soveltuvilla aineilla. Jos parvekkeesi on lasitettu, on ikkunoiden pesu enemmän kuin välttämätöntä – mikään somiste ei pelasta parvekkeesi tunnelmaa, jos ikkunalasit ovat mustanaan talven jäljiltä.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja