Partio nappasi poliisikoira Otson kanssa kolme rikoksesta epäiltyä Espoossa samalla keikalla

Koirapartio on ottanut kiinni kolme rikoksesta epäiltyä Espoossa saman tehtävän aikana. Tapauksesta tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Tapahtumasarja alkoi, kun poliisi sai 17. tätä kuuta puolen yön jälkeen ilmoituksen miehestä, joka liikkui Espoon Järvenperän alueella pysäköitynä olleen auton ympärillä bensakanisterin kanssa. 

Poliisipartion päästyä paikalle havainnostaan ilmoittanut sivullinen kertoi, mihin suuntaan hänen näkemänsä mies oli poistunut.

Poliisikoira Otso lähti ohjaajansa kanssa jäljestämään miestä. 

− Jälki oli monipuolinen, kun menimme pitkin katuja, pyöräteitä ja talojen pihoja ympäri Järvenperää. Oman haasteensa tehtävällä toi liukkaus, kun kaikki tiet olivat peilijäässä, Otson ohjaaja kertoo tiedotteessa.

– Vajaan tunnin jäljestyksen jälkeen koira poikkesi kevyenliikenteen väylältä metsän puolelle, ja epäilty löytyi puun alta.

Poliisi otti miehen kiinni. Häntä epäillään varkauden yrityksestä. 

Poliisikoira pääsi töihin pian uudestaan

Samaan aikaan toinen partio löysi poliisin mukaan lähistöltä varastetun auton, ja pian poliisia vastaan käveli mies, jolla oli autoon sopiva avain. Myös tämä mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yrityksestä. 

Kun poliisi tutki varastettua autoa, läheisen kiinteistön vartija lähestyi poliisia. Vartija kertoi, että kaksi miestä oli juuri yrittänyt murtautua kiinteistöön. Vartija tunnisti poliisin juuri kiinniottaman miehen toiseksi epäillyistä. 

–Yhden onnistuneen jäljityksen suorittanut poliisikoira pääsi jälleen töihin, kun se lähti ohjaajansa jäljittämään kolmatta epäiltyä. Koira löysi jäljen nopeasti, ja epäilty löytyi piilosta läheiseltä maastoalueelta. Myös häntä epäillään varkauden yrityksestä, poliisista selvitetään.

Hellyttävä video: poliisit tervehtivät kunniakujalla ampumisesta toipunutta poliisikoiraa 1:22

Hellyttävä video: poliisit tervehtivät kunniakujalla ampumisesta toipunutta poliisikoiraa Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat