Maukas ja kevyt parsakaali on monien tutkimusten mukaan erittäin hyvä vitamiinien, flavonoidien, kivennäisaineiden ja kuidun lähde. Parsakaali käy mainiosti keittoihin, kastikkeisiin, piirakoihin sekä uuni- ja wokkiruokiin. Siitä on helppo valmistaa myös nopea kastike pastalle, riisille tai perunoille. Kastikkeeseen voi lisätä esimerkiksi palvikinkkua, joka sopii maultaan hyvin parsakaalin kanssa. Keitettynä lisäkkeenä parsakaali maistuu niin kalan kuin lihankin kanssa, todetaan Kotimaisista Kasviksista.
Juustoinen parsakaalikeitto
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
4 perunaa
1 sipuli
3-4 parsakaalia
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
1-2 valkosipulin kynttä
100 g viherpippurisulatejuustoa
(1 dl kuivattuja suppilovahveroita)
lehtipersiljaa
Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Leikkaa parsakaali sopiviksi nupuiksi ja paprikat suikaleiksi. Lisää perunat ja sipulikuutiot ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Jos haluat lisätä keittoon suppilovahveroita lisää liotetut sienet tässä vaiheessa. Anna kiehua noin 12 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, viherpippurisulatejuusto, parsakaalin nuput ja paprikasuikaleet. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja koristele lehtipersiljalla.
