Pariskunta oli jo luopunut lapsihaaveistaan – naisen syöpään kuoleva isä teki jotain hyvin kaunista

5:51
Videolla Sohvi kertoo saamastaan arvostelusta ennen ja jälkeen synnytyksen.

Kuoleva isä testamenttasi 32-vuotiaalle Clille 15 000 puntaa, noin 17 300 euroa, jotta tytär voisi yrittää koeputkihedelmöitystä neljännen kerran. Nyt Clillä on pieni poika, kertoo muun muassa Metro-lehti.

Belfastissa asuva Cli McBratney oli yrittänyt lasta miehensä Andyn kanssa vuoden päivät. Kun vauvaa ei alkanut kuulua, heille suositeltiin koeputkihedelmöitystä. Elettiin vuotta 2015.

Tutkimuksissa kävi ilmi, että Clilla oli vain yksi toimiva munasarja. Andylla siittiöiden määrän todettiin olevan alhainen.

Cli ei ollut kovin yllättynyt omasta tilanteestaan, sillä hänen kuukautisensa olivat olleet epäsäännölliset.

Cli kävi kolmesti koeputkihedelmöityksessä, mutta ei tullut raskaaksi. Operaatio oli tehty kerran julkisessa terveydenhuollossa ja kaksi kertaa yksityisellä puolella. Yksityisklinikkojen hoitoihin oli kulunut 26 000 puntaa.

Maaliskuussa 2017, kolmannen epäonnistuneen kerran jälkeen, pariskunta ei jaksanut enää yrittää.

Isä testamenttasi 15 000 puntaa

Huhtikuussa 2017 Clin 52-vuotias isä Jim menehtyi suun ja kurkun alueen syöpään. Vaikka Cli oli jo käytännössä luopunut äitiyshaaveistaan, hänen isänsä oli vannonut ennen kuolemaansa, että hän auttaisi tytärtään perustamaan perheen.

Jim piti sanansa: hän jätti Clille ja Andylle 15 000 puntaa, jotta nämä voisivat vielä kerran kokeilla koeputkihedelmöitystä.

Neljäs kerta toden sanoi

Marraskuussa 2017 Andy ja Cli menivät jälleen klinikalle. Tuolloin ehdotettiin, että he käyttäisivät varasuunnitelmana myös lahjoitettua spermaa. Andylle suositeltiin lisäksi, että hän menisi hoitoihin, joissa yritettiin lisätä siittiöiden määrää.

Helmikuussa 2018 Cli ja Andy saivat kuulla kauan odotetut iloiset uutiset: Kaksi Clin munasolua oli hedelmöittynyt lahjoitetulla spermalla ja yksi Andyn siittiöillä.

Tutkimuksissa kävi ilmi, että Andyn siittämä alkio oli kaikkein elinkykyisin. Maaliskuussa pariskunta sai tietää, että vauva on tulossa.

Terve lapsi ja kiitolliset vanhemmat

Jesse syntyi lokakuun 10. päivänä vuonna 2018 hätäsektiolla viisi ja puoli viikkoa etuajassa. Lapsi syntyi terveenä.

– Jouduimme käymään läpi niin paljon, mutta en muuttaisi mitään. On isäni anteliaisuuden ansiota, että olen nyt äiti. Aina kun katson poikaani, tiedän, miten ylpeä isäni olisi hänestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja