Miehen masennus heikentää pariskunnan mahdollisuutta tulla raskaaksi – "kannattaa pohtia hoitoja mietittäessä"

Yhdysvaltain terveysviraston tuore tutkimus antaa viitettä siitä, että psyykkinen terveys vaikuttaa miehen kykyyn saattaa nainen raskaaksi.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia seksileluja kotoa olisi hyvä löytyä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 1650 yhdysvaltalaisnaisesta ja 1608 yhdysvaltalaismiehestä kerättyjä tietoja. Suurin osa tutkituista henkilöistä oli pariskuntia, jotka kävivät hedelmällisyyshoidoissa.

Kyselyn mukaan 6 prosenttia naisista ja 2 prosenttia miehistä kärsi masennuksesta.

Masennus vaikutti merkittävästi hedelmöittymiseen

Vaikka masentuneiden osuus oli pieni, huomasivat tutkijat mielenterveysongelmien vaikuttavan suuresti hedelmällisyyteen.

Masennuksesta kärsivien miesten kyky saattaa nainen raskaaksi oli 60 prosenttia pienempi kuin miesten, jotka eivät kärsineet masennuksesta.

Niistä pariskunnista, joissa mies kärsi masennuksesta, vain yhdeksän prosenttia onnistui raskauden alkuun saattamisessa. Ne pariskunnat, joissa mies ei kärsinyt masennuksesta, hedelmöitys onnistui 25 prosentilla.

Naisten masennuksella ei tutkimuksessa havaittu olevan samanlaista vaikutusta hedelmöitykseen kuin miesten masennuksella.

Masennus vaikuttaa kielteisesti seksielämään

Selitys miesten masennuksen aiheuttamalle hedelmättömyydelle voi löytyä masennuksen kielteisestä vaikutuksesta seksihaluihin, erektio-ongelmiin sekä siemensyöksyyn. Masennus voi tutkijoiden mukaan heikentää jopa sperman laatua.

Täsmällistä selitystä miesten masennuksen aiheuttamalle hedelmättömyydelle tutkijat eivät kuitenkaan tiedä.

– Tutkimuksemme tarjoaa hedelmättömyydestä kärsiville ja heidän lääkäreilleen uutta tietoa, jota kannattaa pohtia hoitoja mietittäessä, tutkijat kirjoittavat.

***

8:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja