Pariskunta, näin luodaan yhteisen kodin sisustus

Kun pariskunta muuttaa aikuisiällä yhteen, on tilanne usein se, että jokaista käyttötavaraa on kaksin kappalein. Kuinka olisi järkevintä päättää, mitkä tavaroista saavat sijan uudesta yhteisestä kodista ja kuinka ylimääräisistä tavaroista hankkiudutaan eroon?

AVAn Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen antaa omat vinkkinsä siihen, kuinka kaksi ihmistä onnistuu luomaan yhteisen kodin kahden kodin tarpeista.

Kaikki lähtee asunnosta

– Ensinnäkin uusi asunto on tärkeää ottaa kaiken pohjaksi. Kannattaa aloittaa ajattelemalla analyyttisesti sitä, minkä tyylinen uusi asunto on ja kumman tavarat sopivat asunnon tyyliin paremmin, Pyykönen neuvoo.

Kun päästään valintavaiheeseen, on uuden asunnon pohjapiirustus syytä ottaa tarkasteluun: tila asettaa omat rajoitteensa huonekalujen koolle.

– Kalusteita kannattaa valita ensin realismin kautta ja sen jälkeen voi lähteä miettimään sitä, mitä sisustuksella haetaan, Pyykönen neuvoo.

Vanhasta eroon

Sisustussuunnittelija kehottaa olemaan ajattelematta kaikkiin tavaroihin liittyviä tunnesiteitä, sillä tänä päivänä käytetyistä huonekaluista ja kodinkoneista on hyvin helppo päästä eroon.

– Kalusteet ovat kuitenkin vain kalusteita ja niitä voi nykyään monissa foorumeissa myydä ja saada sitä kautta hyvin yhteistä sisustusrahaa. Tunteet on syytä unohtaa koskien niitä sohvia ja muita huonekaluja. Kalusteet kalusteina ja tunteet tunteina, Pyykönen neuvoo.

Kotia kohti AVAlla maaantaisin klo 21. Katso edellinen jakso:

Lue myös:AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja