Pariloitua lohta ja Skånen perunaa

Pariloitua lohta

  • 600 g lohta
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä parilapannu kuumaksi ja lisää hieman öljyä. Pariloi lohta noin 3minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Skånen perunat

  • 6 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • ruohosipulia
  • nokare voita
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli. Kuullota perunat ja sipulisilppu voissa ja lisää kerma. Anna kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi ruohosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pinaatti-porkkanapaistos

  • 1 pussi pinaattia (150 g)
  • 2 porkkanaa
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Ruodi pinaatti ja pese se huolellisesti. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lämmitä pannu keskilämmöllä ja lisää voi sekä pinaatti. Paista hetki ja lisää porkkanat. Anna porkkanoiden kypsyä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat