Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina. Valitse mieluisin päällys: kauramuru, smetana tai marenki. Vaihteluna voit käyttää kauramuruun hiutaleiden tilalla pelkästään leseitä.
Smetanan tilalle kelpaa toki kevyempänä vaihtoehtona kermaviili.
Muista, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Pienenä vinkkinä vielä se, että mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee talvella jäisillä pakastemarjoilla.
Tarvitaan: pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25–30 cm
Pohjaksi:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2 dl mustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia
5-6 dl mustikoita ja/tai vadelmia
Päällys 1: Kauramuru
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
