Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paras marjapiirakka kolmella tavalla

Myllyn Paras
Julkaistu 01.08.2013 07:18

Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina. Valitse mieluisin päällys: kauramuru, smetana tai marenki. Vaihteluna voit käyttää kauramuruun hiutaleiden tilalla pelkästään leseitä.

Smetanan tilalle kelpaa toki kevyempänä vaihtoehtona kermaviili.

Muista, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Pienenä vinkkinä vielä se, että mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee talvella jäisillä pakastemarjoilla.

Tarvitaan: pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25–30 cm

Pohjaksi:

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)

tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Täyte:

2 dl mustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia

5-6 dl mustikoita ja/tai vadelmia

Päällys 1: Kauramuru

1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä

3 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita

1 dl voi- tai margariinisulaa

1 dl fariinisokeria tai hunajaa

Päällys 2: Mehevä smetana

2 dl smetanaa (kevytkin käy)

1 muna

1 dl juoksevaa hunajaa

1 tl vaniljasokeria

Päällys 3: Marenkisektorit

1 rkl perunajauhoja

1 rkl sokeria

2 valkuaista

4 rkl tomusokeria

4 dl mustikoita ja vadelmia

herukan tai sitruunamelissan lehtiä

Tee näin:

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle survos tai marmeladi ja marjat.

Valitse päällys 1, 2 tai 3.

Jos teet päällyksen 1 tai 2: sekoita ainekset. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Tarjoile kauramurupiirakka (nro 1) jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Jos teet päällyksen 3: Sekoita täytteen marjoihin perunajauhoja ja sokeria ja levitä seos piirakkapohjalle marmeladin päälle, paista 30–35 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkatessa vaahtoon pikkuhiljaa tomusokeria. Ota piirakka pois uunista. Pursota marengista 8 tasakokoista sektoria ja reunat marjojen päälle. Jatka paistamista ihan hetki, kunnes marenki saa väriä eli 1-2 min 250 asteessa uunin keskitasolla. Täytä marenkien väleihin jäävät sektorit kauniisti tuorein vadelmin ja mustikoin. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön tai kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Millionaire Pie eli miljonäärin piirakkaSupermarjamisuParas marjapiirakka kolmella tavallaMansikka-lakritsipiirasMansikka-Marianne MuropiirasHelppo marja-rahkapiirakka
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä

  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 08:15
    Koti

    Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitä

  • 06:46
    Syöpä

    Savuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhään