Parantumattomasti sairaan taaperon äiti järkyttyi autoon jätetystä törkeästä lapusta: "Kenenkään ei pitäisi kokea tällaista!"

7:24

Kolmevuotiaan parantumattomasti sairaan Bobbyn äiti Emma puhkesi kyyneliin, kun hän luki lapun, jonka tuntematon henkilö oli jättänyt hänen autonsa tuulilasiin lastensairaalan pihalla. Kirjoittaja totesi ilkein sanakääntein, että naisella ei olisi ollut oikeutta parkkeerata invapaikalle.

Yllä olevalla videolla keskustellaan siitä, miten lapsiperheen rankkaa arkea oikein jaksaa.

Parantumattomasti sairaan taaperon äiti Emma Doherty järkyttyi, kun joku oli jättänyt hänen autonsa tuulilasiin ilkeän viestin, kertoo muun muassa Manchester Evening News -sivusto.

Lapussa tuntematon haukkui naista "laiskaksi huoraksi" sen vuoksi, että hän oli parkkeerannut auton invapaikalle Alder Heyn lastensairaalan eteen. Kojelaudalle jätetyllä sinisellä invapysäköintilupamerkillä ei ollut ollut mitään vaikutusta.

– Mukanasi ei ollut vammaista henkilöä! Nämä paikat on varattu henkilöille, jotka tarvitsevat niitä, kiukkuinen kirjoittaja totesi viestissään.

Pojalla monenlaisia sairauksia

Emman kolmevuotias Bobby-poika kärsii monista sairauksista ja on viettänyt puolet lyhyestä elämästään tehohoidossa.

Pojalle on tehty yli 15 toimenpidettä, muun muassa neljä sydänleikkausta. Ensimmäinen niistä tehtiin hänen ollessaan vain neljän kuukauden ikäinen.

Bobbylla on ollut myös kaksi halvauskohtausta, joiden vuoksi hän halvaantui väliaikaisesti. Nyt poika käyttää pyörätuolia.

Lisäksi pienokainen on kärsinyt aivovauriosta ja skolioosista, jonka vuoksi hän joutuu isompana uuteen leikkaukseen.

Järkyttyi ihmisten reaktiosta

Ensin Emma oli raivoissaan, mutta kiukku purkautui pian kyynelinä.

– Tällaista voisi odottaa muualla, mutta lastensairaalan luona ihmisten luulisi ymmärtävän paremmin, että kaikki vammat eivät ole näkyviä, 31-vuotias äiti kertoi Manchester Evening News -sivustolle.

Emman mielestä kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan tällaista, etenkin kun päällä on stressi sairaasta lapsesta.

– Meidän pitäisi tukea toisiamme eikä jättää tällaisia lappuja.

Sairaalakäyntejä harva se päivä

Lapsensa omaishoitajaksi ryhtynyt Emma kertoo, että hänen lapsensa on viime aikoina ollut sairaalassa jopa neljä kertaa viikossa.

Edeltävänä päivänä heillä oli mennyt sairaalassa iltaan asti.

– Oli melko myöhä, kun hänet päästettiin pois, ja heti seuraavana aamuna tulimme taas paikalle.

Kaikki vammat ei ole näkyviä

Emma haluaakin muistuttaa muita siitä, että ihminen ei tarvitse pyörätuolia ollakseen vammainen.

Hän jakoi kuvan viestistä sosiaalisessa mediassa ja sai ihmisiltä paljon tukea.

– Olen saanut yli 90 viestiä, ja on järkyttävää, että niin moni on joutunut samanlaiseen tilanteeseen. Parantumattomasti sairaita lapsia on tuijotettu, heidän päälleen on syljetty ja he ovat saaneet osakseen halveksuntaa, vaikka invakyltti olisikin ollut näkyvillä.

– Tälle on pantava loppu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja