Parantumattomasti sairaan Alfien vanhempien pitkä taistelu on ohi – joutuivat hyväksymään poikansa kohtalon

0:21

Alfie-pojan brittivanhemmat kiittävät saamastaan tuesta, mutta toivovat saavansa nyt rakentaa elämäänsä uudelleen. Tuntemattomasta sairaudesta kärsivä Alfie tulee kuolemaan, kertovat muun muassa brittimediat Daily Record sekä Express.

Suomalaisen Teijan tytär sairastui harvinaiseen MELAS-sairauteen. Mistä on kyse? Katso yllä olevalta videolta ja lue koko juttu täältä.

Semi-vegetatiivisessa tilassa olevan pienen Alfie-pojan brittivanhemmat ovat taistelleet alle 2-vuotiaan lapsensa hengestä tämän ensimmäisestä elinvuodesta alkaen.

Aiemmin tällä viikolla kerroimme, että korkeimman oikeuden tuomari päätti, että Alfieta ei saa viedä Italiaan hoitoja varten.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Nyt Alfien vanhemmat ovat hyväksyneet poikansa menettämisen. Pitkä taistelu ennenaikaista kuolemaa vastaan on päättynyt. Vanhemmat haluavat tarjota hengityskoneista irrotetulle Alfielle arvoisensa elämän hänen viimeisinä päivinään.

Pitkä taistelu päätökseen

Alfien vanhemmat ovat taistelleet pitkään, jotta heidän poikansa paranisi tuntemattomasta sairaudestaan. Kamppailuunsa he ovat saaneet tukea myös sosiaalisesta mediasta. 

Facebookin Save Alfie Evans -ryhmässä on yli 132 000 jäsentä, jotka ovat tukeneet Alfieta ja tämän vanhempia.

Alfien tukijat ovat myös osoittaneet mieltään Alfieta hoitaneen Alder Hey -sairaalan edessä.

– Täydellinen keskittyminen Alfieen on kääntänyt elämämme päälaelleen. Pieni perheemme on kiinnittänyt ihmisten huomion ympäri maailmaa. Se on tarkoittanut, ettemme ole voineet elää elämäämme, kuten olisimme halunneet, kirjoittaa Alfien isä Tom Evans Facebookissa julkaistussa kirjeessään.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kirjeessä Tom ja hänen vaimonsa – Alfien äiti – Katie kiittävät kaikkia tuesta. He kuitenkin toivovat nyt tukijoiden palaavan takaisin elämään omaa elämäänsä.

Vanhemmat kiittävät tukijoidensa lisäksi Alfieta hoitaneen Alder Hey -sairaalan henkilökuntaa, joka hoiti lasta korkeimman oikeuden päätökseen asti.

Päätöksen mukaan ei ollut Alfien edun mukaista pitää häntä keinotekoisesti hengissä Alder Heyn sairaalassa tai missään muuallakaan.

***

7:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja