Brittiperhe on taistellut pienen lapsensa elämästä jo yli vuoden – Oikeus: Hengityskoneet irrotettava

10:19

Brittivanhemmat taistelevat semi-vegetatiivisessa tilassa olevan poikansa puolesta. Britannian korkein oikeus on päättänyt, että tuntemattomasta sairaudesta kärsivä lapsi tulee irrottaa letkuista.

Brittiperheen taistelusta uutisoivat muun muassa brittimediat Liverpool Echo ja Sun.

Antaisitko vieraan hoitaa kipeää lastasi, jotta pääsisit töihin? Katso yllä olevalta videolta keskustelua aiheesta!

Nuoret englantilaisvanhemmat ovat joutuneet kamppailemaan yli vuoden Britannian oikeuslaitosta ja paikallista sairaalaa vastaan, jotka haluavat irrottaa heidän 22 kuukautta vanhan lapsensa laitteista, jotka pitävät tätä hengissä. Perheen pieni poika kärsii tunnistamattomasta aivosairaudesta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seitsemän kuukauden iässä alkoivat ongelmat

Tom Evans, 21, ja Kate James, 20, saivat pienen poikansa Alfie Evansin toukokuussa 2016. Ensimmäiset seitsemän kuukautta vauva vaikutti täysin terveeltä, mutta hän ei kuitenkaan kehittynyt muiden samanikäisten lasten tavoin.

Alfie oli levoton, ei jaksanut kunnolla nostaa päätään ja hän alkoi nytkähdellä. Lääkärien mukaan Alfie vain kehittyi hitaasti, mutta kaikki oli hyvin.

Joulukuussa vuonna 2016 Alfie vietiin Alder Heyn sairaalaan, jossa hänelle diagnosoitiin useita tulehduksia. Jo ensimmäisen yön aikana lapsi alkoi saada epileptisiä kohtauksia, joista osa kesti jopa tunnin. Niin Alfie joutui kiinni laitteisiin, jotka pitävät häntä hengissä.

Lääkärit eivät ole saaneet selville, mikä sairaus Alfieta vaivaa. Vanhemmille on kuitenkin kerrottu, ettei lapsen uskota selviävän.

Alfie on kuitenkin kaikkien odotusten vastaisesti jo kerran voittanut tulehduksen ja alkanut hengittää omillaan. Uusi tulehdus rintakehän alueella kuitenkin iski toipumisen jälkeen, ja poika laitettiin uudestaan hengityskoneisiin epileptisten kohtausten alkaessa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Taistelu sairaalaa ja oikeuslaitosta vastaan alkoi

Lääkärit toteavat Alfien olevan semi-vegetatiivisessa tilassa, ja sairaalan mukaan lapsen edun mukaista olisi irrottaa tämä letkuista. Lääkärit Britanniassa uskovat, ettei lapsi voi selvitä sairaudesta.

Alfie on ollut nyt jo yli vuoden koomassa, ja Tom ja Kate ovat koko tämän ajan taistelleet saadakseen pitää pienen poikansa hengissä. Vanhemmat ovat saaneet Alfielle jo paikan toisesta sairaalasta Roomasta, jossa sairautta voitaisiin selvittää. Tom ja Kate uskovat, että Alfie voisi vielä Italiassa pelastua.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat viimeisen vuoden aikana asettuneet puolustamaan nuoria vanhempia ja Alfien pelastamista.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vuoden jatkunut kamppailu on vihdoin tänä keväänä tulossa päätökseensä.

Oikeuslaitoksen mukaan irrotettava letkuista

Helmikuussa oikeus päätti, että lääkärit voivat lopettaa Alfien hoidon ja irrottaa lapsen letkuista vanhempien toiveiden vastaisesti. Tom ja Kate valittivat päätöksestä, ja eilen Korkein oikeus on ilmoittanut, että päätös pysyy eikä vanhemmilla ole enää valitusoikeutta.

Oikeiden päätöksen mukaan ei ole enää lapsen edun mukaista pitää tätä hengissä koneiden avulla Alder Heyn sairaalassa tai missään muuallakaan.

Nyt Tomilla ja Katella on enää yksi mahdollisuus: valittaa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Silloin syyte kohdistuisi Britanniaa vastaan eikä vain Alder Heyn sairaalaa.

Vanhemmat eivät ole vielä kommentoineet Britannian korkeimman oikeuden päätöstä ja kertoneet, aikovatko he valittaa asiasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja