Vakavasti sairas Alfie-poika irrotettiin hengityskoneista – tuomari: Lasta ei saa viedä hoitoihin Italiaan

1:16

Vakavasti sairaan brittipojan Alfie Evansin perhe saapui oikeuden eteen eilen saadakseen jälleen murskaavia uutisia. Pientä lasta ei voida lennättää Italiaan hoitoja varten.

Tiedätkö, miten vauvaa elvytetään? Katso yllä oleva video.

Korkeimman oikeuden tuomari Justice Hayden päätti eilen illalla, ettei vakavasti sairasta, semi-vegetatiivisessa tilassa olevaa poikaa saa viedä Roomaan hoitoja varten. Alfien uusimmista käänteistä uutisoivat muun muassa Ladbible ja Mirror.

Helikopteri ja lääkärit Italiassa olivat jo valmiina Alfien siirtoon. Tuomari kuitenkin pyysi, jos sairas lapsi voitaisiin päästää kotiin tämän elämän viimeisiksi hetkiksi.

Liki kaksi vuotta vanha poika irrotettiin maanantai-iltana hengityskoneista oikeuden aiemman päätöksen mukaisesti. Alfien ajateltiin elävän vain minuutteja, mutta vielä 30 tunnin jälkeen lapsi on kuitenkin elossa.

Alder Heyn sairaalan mukaan siirto on kuitenkin mahdotonta sairaalan tilanteen takia. Mielenosoittajat ovat olleet rakennuksen ulkopuolella jo useiden päivien ajan. Eilen protestoijat yrittivät päästä sairaalaan sisälle.

Pojan vanhemmat Tom ja Kate Evans aikovat valittaa tuomiosta hovioikeuteen, josta odotetaan päätöstä tämän päivän aikana.

Jos twitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Taistelu lapsen elämästä on jatkunut jo vuoden ajan

Muutama kuukausi syntymänsä jälkeen vuonna 2016 Alfie alkoi kärsiä vakavista kohtauksista. Siitä lähtien pieni lapsi on ollut sairaalassa. Alfiella on todettu tuntematon aivosairaus, jota ei pystytä hoitamaan.

Lääkärit eivät usko Alfien selviävän, ja heidän mukaansa lapsen edun mukaista oli, että tämä irrotettaisiin letkuista.

Lapsen vanhemmat Tom ja Kate ovat kuitenkin asiasta eri mieltä. He haluavat vielä pojan Italiaan kokeilullisia hoitoja varten. Kamppailu Alfien elämästä on jatkunut sairaalassa ja oikeudessa jo vuoden ajan.

Vanhemmat ovat jopa hankkineet lapselle Italian kansalaisuuden ja tavanneet Paavin pelastaakseen pienen pojan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Helmikuussa Britannian oikeuslaitos päätti, että Alfie voidaan irrottaa hengityskoneista. Tom ja Kate valittivat asiasta jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jossa hakemus kuitenkin hylättiin.

Nyt vanhemmat yrittävät vedota Britannian kuningattareen, jota pyydetään puuttumaan Alfien tapaukseen. Anomus on kerännyt jo 126 000 allekirjoitusta. Vakavasti sairaan lapsen tila on herättänyt valtavasti keskustelua ja protesteja Iso-Britanniassa.

Lähteet: Ladbible, Mirror 1 & 2

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja