Mainos

Paralympiakomitea haluaa muutoksen Porilaisten marssi -perinteeseen

Yle jätti maanantaina tv-lähetyksessään soittamatta Porilaisten marssin, kun Matti Suur-Hamari voitti lumilautakrossin paralympiakultaa. Soittamatta jättämisestä on käyty runsaasti julkista keskustelua, ja nyt myös Suomen Paralympiakomitea on ottanut asiaan kantaa. Paralympiakomitea toivoo, että jatkossa suomalaisille paralympiavoittajillekin soitettaisiin Porilaisten marssi.

– Olympialaiset ja paralympialaiset ovat eri kilpailu mutta eivät eriarvoinen kilpailu.  Suomen Paralympiakomitean näkökulmasta Porilaisten marssin soittamatta jättäminen on osa isompaa vammaishuippu-urheilun yhdenvertaisuuskeskustelua, Paralympiakomitea tiedottaa.

Paralympiakomitea kertoo keskustelleensa asiasta Ylen kanssa. 

– Jatkamme hyvää yhteistyötä Ylen ja muiden urheilutoimittajien kanssa vammaisten urheilijoiden näkyvyyden edistämiseksi, sillä haluamme että yhdenvertaisuus toteutuu mediassa ja viestinnässä. Urheilugaalan ja kultamitalistien Porilaisten marssin soiton yhteydessä tullut palaute ovat hyviä esimerkkejä siitä, että myös suomalainen kansa tukee vammaisten urheilijoiden yhdenvertaista asemaa mediassa, Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja Mina Mojtahedi sanoo tiedotteessa.

Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen perusteli Ylen jutussa päätöstä pitkällä perinteellä, jossa Porilaisten marssi on soitettu vain olympiavoiton jälkeen. 

– Olympialaiset ja paralympialaiset ovat eri kilpailu. Tästä johtuen paralympialaisten kultamitalin jälkeen ei ole soitettu Porilaisten marssia, Pokkinen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.