Pannukiusaus ja kirpakka kaaliraaste 6.11.2001

Toim. Kati Nappa

Pannukiusaus


1 pss perunasipulisuikaleita
tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia
(pätkä purjoa)
suolaa, mustapippuria
3-4 munaa

kinkkukiusaukseen:

100-200 g palvi- tai keittokinkkua
hienonnettua persiljaa

kalakiusaukseen:

8-10 anjovisfileetä tai 6-8 perattua maustekalaa
hienonnettua tilliä

1. Lorauta isoon pannuun vähän öljyä tai juoksevaa margariinia.
2. Lisää purjosuikaleet ja perunasuikaleet.
3. Kuullota välillä sekoitellen, mausta ja peitä hetkeksi kannella kypsymisen jouduttamiseksi.
4. Lisää suikaloitu kinkku tai pienitty kala ja persilja tai tilli ja sekoita joukkoon.
5. Kun perunat ovat pehmeitä, tee lastalla 3-4 koloa ja riko varovasti koloihin kananmunat.
6. Ruoka on valmis, kun munien valkuainen on hyytynyt. Tarjoa kaaliraasteen ja leivän kera.

Kirpakka kaaliraaste

lohko kaalia
1 maustekurkku

kastike:

½ dl öljyä tai 1-2 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, mustapippuria
raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa maun mukaan
1. Raasta kaali hyvin heinoksi ja suikaloi kurkku.
2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada raasteen joukkoon. Anna vetäytyä kylmässä jonkin aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat