Pandemia vei kahden siskon hengen – välissä ehti kulua 102 vuotta

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Toinen amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetime-videpuhelun välityksellä, kun äiti sairastui koronaviruksen vuoksi. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

96-vuotias amerikkalaisnainen menetyi pandemiaan 102 vuotta sen jälkeen, kun hänen siskonsa oli myös kuollut pandemian vuoksi.

Kaksi amerikkalaissisarusta kuoli pandemian vuoksi. Kuolemien välillä tosin oli 102 vuotta, kertoo Fox News.

Ensimmäisen vei espanjantauti, toisen korona

Selma Esther Ryan, 96, menehtyi koronavirustartunnan vuoksi vuonna 2020. Hänen siskonsa Esther oli menehtynyt espanjantautiin vuonna 1918 ollessaan vain 5-vuotias.

Siskot eivät koskaan ehtineet tavata, sillä Selma syntyi vasta Estherin kuoleman jälkeen. Espanjantautiin sairastui vuosina 1918–1920 noin 500 miljoonaa ihmistä. Suomessakin sen vuoksi kuoli kymmeniä tuhansia.

Selman menehdyttyä kävi ilmi, että hänellä oli ollut covid-19-tauti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Oli niin vaikeaa, että en voinut olla äidin kanssa"

– Huhtikuun kolmas päivä sain hoitokodista soiton, että viidellä asukkaalla, myös äidilläni, on kuume, Selman tytär Vicki kuvailee.

Vicki ei voinut olla äitinsä vierellä, vaan joutui seuraamaan tämän kamppailua ikkunan läpi.

– Oli niin vaikeaa, että en voinut olla äidin kanssa. Hänen 96-vuotispäivänsä oli  huhtikuun 11. päivä. Perheemme kerääntyi hänen ikkunansa ulkopuolelle, mutta oli selvää, että jotakin kauheaa oli meneillään, Vicki sanoo.

Ihastuttava nainen, joka rakasti ristipistotöitä ja kokkausta

Muistokirjoituksen mukaan Selma eli lapsuutensa maatilalla, missä hänen töihinsä kuului esimerkiksi munien kerääminen ja kotitöissä auttaminen. Ystävän mukaan Selma oli "ihastuttava" nainen, joka rakasti puutarhanhoitoa, kokkausta ja ristipistotöitä.

Juttua korjattu 21.4.2020 klo 9.48: espantantautiin sairastui 500 miljoonaa ihmistä, ei puoli miljoonaa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Lue myös:

    Uusimmat