Paluuliikenteessä kaksi ruuhkaisempaa päivää – näin selätät joulun ruuhkat

Jouluaatto on tänä vuonna torstaina. Joulun menoliikenne jakautuu usealle päivälle. Menoliikenteen ruuhkaisin päivä lienee kuitenkin aatonattona, keskiviikkona.

– Ne ihmiset, joilla ei ole ylimääräistä vapaata, lopettavat työt puoliltapäivin tai alkuiltapäivästä ja suuntaavat joulun viettoon. Autoja on tien päällä paljon iltapäivällä ja illalla, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen arvelee.

Jouluaattona ihmiset tekevät aamupäivällä viime hetken hankintoja kauppakeskuksissa ja marketeissa. Perinteisesti myös hautausmailla käynti kuuluu monien ihmisten joulutraditioihin. Kaupungeissa liikenne saattaakin jouluaattona ruuhkautua markettien, kauppakeskusten ja hautausmaiden lähettyvillä.

– Ruuhkaisilla pysäköintialueilla on syytä olla erittäin varovainen. Tilannenopeudet on pidettävä alhaisina ja peruuttamista kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Ajatusten tulisi pysyä ajamisessa eikä joulukiireissä, Vesalainen ohjeistaa.

Joulun paluuliikenteessä lienee kaksi ruuhkaisempaa päivää. Ne joilla ei ole ylimääräisiä vapaita, palaavat sunnuntaina 27. joulukuuta. Toiseksi ruuhkapäiväksi ennakoidaan sunnuntaita 3. tammikuuta, kun vuodenvaihteen yli lomailleilla paluu arkeen odottaa.

Vesalainen muistuttaa, että ajoajankohta kannattaa suunnitella huolella.

– Netistä on nykyään todella helposti saatavilla keli- ja ruuhkatietoja. Mikäli mahdollista, kannattaa oma liikkuminen sekä meno- että paluumatkalla ajoittaa sellaiselle päivälle, jolle luvataan hyvää keliä ja vähäisempää liikennettä, Vesalainen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja