Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Palsternakkasosekeitto

vaalea palsternakkasosekeitto
vaalea palsternakkasosekeittoKotimaiset kasvikset
Julkaistu 30.08.2004 15:14
(Päivitetty 14.02.2005 14:08)
  • 4 isoa palsternakkaa
  • 4 perunaa (soseutuva l. jauhoinen lajike)
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • mustapippuria rouhittuna
  • 1 l kana- tai kasvislientä (2 kuutiota TAI 3 rkl fondia + 1 l vettä)
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 dl kermaa TAI 100 g (vuohenmaito) tuorejuustoa
  • Päälle:
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 50 g meetvurstia
  • 100 g siitakesieniä
  • tuoretta kirveliä

Kuori ja leikkaa palsternakka ja peruna lohkoiksi. Tarkista, että juureksia tulee yhteensä noin 1 litra. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota siinä sipuli ja lisää juureslohkot. Pyöritä niitä hetki öljyssä ja mausta mustapippurilla. Lisää neste. Kypsennä juurekset pehmeiksi kiehuvassa liemessä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. (Halutessasi voit vielä siivilöidä sosekeiton, jolloin siitä tulee tasaisen samettinen juhlaruoka.) Tarkista maku ja lisää piristykseksi tilkka omenaviinietikkaa. Pehmennä keiton makua halutessasi tilkalla kermaa tai nokareella tuorejuustoa. Kuumenna kuiva teflonpannu. Lisää pannulle auringonkukansiemenet, ohueksi suikaloitu tai hienonnettu meetvursti ja halkaistut siitakesienet. Paahda kunnes, rasva irtoaa meetvurstista, siemenet saavat väriä, noin 2-3 minuuttia. Anna sieniseoksen jäähtyä ja tarjoa keiton kanssa. Koristele tuoreella kirvelillä.

Vinkki: Voit jättää sieniseoksesta meetvurstin pois. Tarjoa sen sijaan keiton päällä sieni-siemenseoksen lisäksi kylmäsavustettua kirjolohta.

Resepti: Kotimaiset Kasvikset

Lisää aiheesta:

Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa