Toim.Kati Nappa
Joulupöydän kevennykseksi salaatteja
Palsternakka-taatelisalaatti
salaatinlehtiä esim.rapeaa- tai jääsalaattia
1-2 palsternakka
1/4 tl suolaa
6-8 (tuore)taatelia
vähän raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta
1 appelsiinin mehu
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
1. Kuori palsternakka ja raasta se meheväksi. Jos haluat voit kypsentää sitä hetken aikaa mikrossa tai höyryssä. Jäähdytä. (tämä salaatti ei sovi niille, jotka ovat ristikkäisallergia ja koivuallergia). Palsternakan asemesta voit käyttää esim.retikkaa.
2. Ripottele suola palsternakan sekaan ja anna mehustua sillä aikaa kun suikaloit taatelit, raastat hyvin pestyn appelsiinin kuoren, puristat mehun ja huuhdot salaatin lehdet.
3. Sekoita mehu, juokseva hunaja ja taatelissuikaleet palsternakan joukkoon. Voit antaa raasteen mehevöityä kylmässä muutaman tunnin.
4. Asettele revityt salaatinlehdet laakealle vadille ja nosta päälle palsternakkkasalaatti. Koristele halutessasi appelsiinikuorisuikaleilla.
Appelsiini-punasipulisalaatti
2 appelsiinia
6-8 (tuore)taatelia tai liotettua luumua
1-2 punasipulia tai lohko punakaalia
½ - 1 dl sitruunan tai appelsiinin mehua (tilkka öljyä)