Paloittelumurhaajana tunnetulle Markus Pöngälle pitkä liuta uusia syytteitä: Nosti muiden nimiin pikavippejä yli puolen miljoonan arvosta ja perusti yrityksiä vilpillä

Paloittelumurhasta ja talousrikoksista aiemmin tuomitulle Markus Pöngälle on luettu Helsingin käräjäoikeudessa pitkä liuta uusia syytteitä muun muassa törkeistä petoksista ja rekisterimerkintärikoksista.

Syytteissä kuvatut rikokset ajoittuvat vuosille 2016 ja 2017. Epäiltyjä rikoksia on kaikkiaan kymmeniä.

Törkeiden petosten ja rekisterimerkintärikosten lisäksi syyttäjän haastehakemuksissa vaaditaan Pöngälle rangaistusta muun muassa väärennyksistä ja törkeästä veropetoksesta.

Pikavippejä yli 500 000 eurolla muiden nimiin

Syytteiden mukaan Pönkä on muun muassa hankkinut kymmenien eri ihmisten nimissä maksukortteja ja tehnyt niillä hankintoja yli 200 000 euron arvosta. Lisäksi hänen syytetään nostaneen kymmenien eri ihmisten nimissä pikavippejä kaikkiaan yli 500 000 euron arvosta.

Valtaosa syytteistä liittyy kuitenkin tapauksiin, joissa Pöngän syytetään antaneen Patentti- ja rekisterihallitukselle virheellisiä tietoja perustamistaan yrityksistä.

Väärät tiedot liittyvät yritysten perustamisilmoitusten yhteydessä toimitettuihin kuitteihin, joiden mukaan yhtiöiden pankkitileille olisi maksettu osakepääomia. Syytteiden mukaan ilmoitettuja osakepääomia ei todellisuudessa ole maksettu.

Syyttäjä vaatii vankeutta

Syyttäjä vaatii Pöngälle ehdotonta vankeusrangaistusta. Pönkä on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Asiaa istutaan oikeudessa seuraavan kerran maaliskuun alussa. Helsingin käräjäoikeudesta arvioidaan, että asian puinti kestää vielä useamman käsittelypäivän ajan, sillä kyse on laajasta kokonaisuudesta.

Pönkä on aiemmin tuomittu talousrikoksista, mutta hänet tunnetaan myös vuonna 2005 Tallinnassa tapahtuneesta paloittelumurhasta, josta hänet tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen.

Pönkä murhasi ja paloitteli 21-vuotiaan suomalaisen liikekumppaninsa. Hän piti tekoa itsepuolustuksena ja kiisti murhan. 

Lue myös:

    Uusimmat