Palm-brändi tekee paluun älypuhelimiin – uutuudesta paljastunut ensimmäisiä tietoja eri tietokannoista

Ensimmäisen uuden Palm-älypuhelimen lanseeraus näyttää lähestyvän. Uusi Palm-puhelin on ilmestynyt viime aikoina useampiin sertifiointitietokantoihin, kertoo muun muassa Android Authority -sivusto. Puhelimen takana on kiinalainen TCL, joka valmistaa ja myy älypuhelimia myös lisensoimillaan Alcatel- ja BlackBerry-brändeillä.

Palm oli aikanaan kova nimi jo 1990-luvulla silloisilla PDA-kämmentietokonelaitteillaan. Sittemmin yhtiö lähti mukaan älypuhelimiin, muttei monien muiden tavoin myöskään pärjännyt enää, kun Applen iPhone ja Googlen Android tulivat mukaan ja lopulta myytiin HP:lle 1,2 miljardilla dollarilla vuonna 2010. Kun HP:n johdossa tapahtui muutoksia ja tilanne oli vaikea, päätti HP hätäisenä paniikkipäätöksenä ajaa Palmin toiminnan, mukaan lukien sen kehittämä webOS-käyttöjärjestelmä, alas. Sittemmin webOS kaupattiin LG:lle ja Palm-brändi jo vuonna 2015 TCL:lle.

Pian puheiden odotetaan konkretisoituvan myyntiin tulevaksi tuotteeksi.

Bluetooth-sertifikaatissa tulevasta Palm-laitteesta käytetään myös nimeä Pepito, muttei ole vielä toistaiseksi varmaa onko tästä tulossa myös laitteen myynnissä käytettävä mallinimi.

Palm-uutuus on ilmestynyt jo myös Yhdysvaltojen viestintäviraston FCC:n tietokantaan, kuten myös saanut Wi-Fi Alliancen hyväksynnän. Jälkimmäisestä on selvinnyt, että laite tukee vain 2,4 gigahertsin Wi-Fi-taajuutta, mikä kielii tekniikan ja laitteen hinnan olevan todennäköisesti edullista tasoa. Tuettu Bluetooth-versio on 4.2. Käyttöjärjestelmäversioksi tiedoissa on merkitty Android 8.1 Oreo.

Yhdysvalloissa uutta Palm-älypuhelinta odotetaan johtavan operaattorin Verizonin valikoimiin loppuvuoden aikana. Myyntiintulosta muualla ei ole vielä mitään tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja