Mainos

Palkittu Mäenpää kiitospuheessaan: Ville, olisit ansainnut palkinnon

Suomalainen näyttelijäntyö pääsi loistamaan eilen Ruotsin merkittävimmässä elokuva-alan juhlassa.

Ruotsalaiselokuvassa Svinalängorna näytellyt Outi Mäenpää palkittiin arvostetulla Guldbaggen-palkinnolla viime vuoden parhaasta naissivuosasta. Elokuva perustuu Susanna Alakosken menestysteokseen Sikalat, ja se kertoo traagisen tarinan Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta alkoholistiperheestä.

Mäenpää muisti kiitospuheessaan myös vastanäyttelijäänsä Ville Virtasta, joka oli ehdolla parhaaksi miessivuosan esittäjäksi. Hän jäi kuitenkin tällä kertaa ilman palkintoa.

- Erityiskiitokset Villelle. Olisit ansainnut tämän palkinnon. Mun on pakko sanoa se, Mäenpää sanoi suomeksi kiitospuheessaan. Yleisö vastasi tähän raikuvilla aplodeilla.

Virtanen itse ei tunnu ottaneen tappiotaan raskaasti.

- Tulen jopa vihaiseksi näille palkinnoille ja sille, kuinka paljon ajatuksia ne sitovat jo ennen palkintogaalaa. Sitä pohtii, onko ehdokkaana, saanko palkinnon ja mitä sanon kiitospuheessa. Alkugaala meneekin pienessä koomassa, kun miettii "jos voitan". Sitten sitä on helpottunut, kun ei joudu ylös korokkeelle ja kestää hetken ennen kuin pääsee kiinni taas tapahtumista. Hyvästä gaalasta menee siis puolet ihan hukkaan, Virtanen kuvailee MTV3:n uutisille.

- Kaikenlaisia tunteita siinä joutuu käymään läpi - tappelemaan oman kunnianhimonsa, ahneuden ja kateuden kanssa. Näiden perusasioiden ääreen sitä ajautuu.

Sovinto ensi-iltaan Suomessa maaliskuussa

Suomessa kirjan pohjalta tehty elokuva tulee levitykseen nimellä Sovinto. Se on koskettava kertomus Ruotsiin muuttaneen suomalaisperheen kohtaloista vakavan alkoholismin syövereissä. Elokuvassa koko nelihenkinen perhe kärsii, mutta pahimpia uhreja ovat lapset.

Pernilla Augustin esikoisohjaus Sovinto sai eilen kaikkiaan kolme Guldbaggea; Mäenpään lisäksi August palkittiin parhaasta ohjauksesta ja Åsa Mossberg leikkauksesta.

Aiemmin tänä vuonna Sovinto on jo voittanut pääpalkinnon Saksan Lyypekissä Nordic Film Days -festivaaleilla.

Suomessa elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 11. maaliskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.