Paljastus uusista suunnitelmista: F1-kausi alkaa kahdella radalla, joissa ajetaan neljä kisaa – tiukat varotoimet tartuntojen estämiseksi

Itävalta ja Britannia ovat todennäköisimmät isäntämaat neljän ensimmäisen F1-kisan järjestämiseen, uutisoi Motorsport Week verkkosivuillaan.

Motorsport Weekin tietojen mukaan F1-kausi alkaisi uusimpien suunnitelmien mukaan 5. heinäkuuta Itävallassa, jossa ajettaisiin myös heti seuraavana viikonloppuna uusi osakilpailu.

Silverstonessa olisi puolestaan määrä ajaa osakilpailut kahtena peräkkäisenä viikonloppuna heinä- ja elokuun taitteessa.

Itävallassa kansalliset niin kuin paikalliset viranomaiset ovat jo hyväksyneet suunnitelman F1-kisan ajamisesta, mutta vain sillä ehdolla, että paikalle Spielbergiin ei tule F1-tallien ja kisaorganisaation henkilökunnan lisäksi ketään muita.

Motorsport Weekin mukaan F1-sarjalle on lisäksi esitetty vaatimus tiukoista turvatoimista. Esimerkiksi kaikki paikalle saapuvat on testattava koronaviruksen varalta etukäteen, jotta he saavat matkustaa maahan.

Kussakin maassa järjestettävien kahden F1-osakilpailun välissä kuljettajat ja muu henkilökunta viettäisivät aikaa karanteenia muistuttavissa olosuhteissa tarkoin valikoiduissa hotelleissa.

Itävallan osakilpailuun käytettävä Spielbergin Red Bull Ring on ihanteellinen vallitseviin olosuhteisiin, sillä rata sijaitsee maaseudulla kaukana väestökeskittymistä. Lisäksi paikkakunnalla on oma lentokenttä.

Myös Silverstonessa suunnitelma on vetää osakilpailuviikonloput läpi ilman yleisöä, vieraita ja mediaa.

Britannian viranomaisilta ei ole Motorsport Weekin mukaan tullut vielä vihreää valoa F1:n suunnitelmille. Maan uskotaan kuitenkin höllentävän nykyisiä rajoituksiaan toukokuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat