Ruotsin kuninkaalliset koolla prinssi Julianin ristiäisissä: Tuulinen sää teki tepposet kuningatar Silvialle – kuningas Kaarle Kustaa riensi hätiin

3:09
Tällainen oli Ruotsin kuninkaallisten ristiäistyyli kolme vuotta sitten prinsessa Adriennen ristiäisissä

Ruotsissa vietettiin viikonloppuna prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuopuksen prinssi Julianin ristiäisiä.

Ruotsin kuninkaalliset olivat jälleen koolla koko perheen voimin viikonloppuna, kun kaikki saapuivat prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuopuksen prinssi Julianin ristiäisiin lauantaina 14. elokuuta.

Kastetilaisuus järjestettiin Drottningholmin linnan kirkossa ja kasteen toimitti piispa Johan Dalman yhdessä pastori Michael Bjerkhagenin kanssa. Maaliskuun 26. päivänä syntyneen pienen prinssin koko nimi Julian Herbert Folke, on ollut tiedossa jo useamman kuukauden ajan.

Hovi julkisti, että Hallandin herttuan arvonimen saaneen Julianin kummeja ovat Johan ja Stina Andersson, Jacob Högfeldt sekä Patrick Sommerlath ja Frida Vesterberg. Aftonbladetin mukaan kummit ovat Carl Philipin ja Sofian läheisiä ystäviä. Ainoa sukulainen on Patrick Sommerlath, joka on Carl Philipin serkku äitinsä Silvian puolelta.

Ruotsalaislehti kertoo, että myös isoveljet Alexander, 5, ja Gabriel, 3, saivat avustaa kasteessa ottamalla kannulla kastevettä maljasta kummitäti Frida Vesterbergin avustuksella. Kastevesi oli peräisin Öölannin saarelta, missä kuninkaallinen perhe on tänäkin kesänä viettänyt lomaansa perinteiseen tapaan.

Kastetilaisuuteen oman tunnelmansa toivat kuninkaalliset serkukset, kun paikalla olivat Carl Philipin ja Sofian poikien lisäksi kruununprinsessa Victorian lapset Estelle, 9, ja Oscar, 5, sekä prinsessa Madeleinen kolmikko Leonore, 7, Nicolas, 6, ja Adrienne, 3.

Kuninkaalliset esiintyivät tilaisuuteen saapuessaan hymyileväisinä, mutta navakka tuuli aiheutti sen, että naiset saivat pidellä kiinni helmoistaan ja monet vieraat, kuten prinsessa Madeleinen puoliso Chris O’Neill, joutuivat sukimaan hulmuavia hiuksiaan ojennukseen saapuessaan valokuvaajien eteen. 

Tuuli teki tepposet myös kuningatar Silvialle, jonka turkoosin asun kruunannut hattu lähti lentoon. Kuningas Kaarle Kustaa kuitenkin kumartui herrasmiesmäisesti nostamaan vaimonsa hatun maasta.

Ruotsin hovissa on nähty viime vuosina monet ristiäiset, mutta Julianin ristiäiset olivat ensimmäiset laatuaan sen jälkeen, kun kuningas Kaarle Kustaa päätti pienentää hovia syksyllä 2019. Kuninkaan päätöksen myötä Carl Philipin ja Madeleinen lapsilla ei ole kuninkaallisia velvollisuuksia tai "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -titteleitä.

Tämän arvellaan tietävän sitä, että Carl Philipin ja Madeleinen lapset saavat viettää selvästi yksityisempää elämää kuin serkkunsa Estelle ja Oscar. Kyseessä olikin nyt myös ensimmäinen kerta, kun kuninkaallisen pienokaisen ristiäisiä ei televisioitu suorana lähetyksenä. Sen sijaan juhlasta nähtiin Ruotsin televisiossa kooste vasta ristiäisiä seuraavana päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja