Palavasta talosta Sastamalassa löytyi kuollut nainen – poliisi epäilee lähisukulaista murhasta: "Tämä on traaginen juttu"

Poliisi tutkii Sastamalan eilistä henkirikosta murhana ja tuhotyönä. Hätäkeskus sai ilmoituksen palavasta omakotitalosta eilen illalla kello 19.05. Pelastuslaitos ehti paikalle puoli kahdeksan aikaan.

Savusukeltajat löysivät talosta kuolleen, vuonna 1937 syntyneen naisen. Poliisin mukaan nainen oli kuollut ennen tulipaloa saamiinsa vammoihin. Viime yön aikana oikeuslääkäri tuli samaan päätelmään.

Henkirikoksesta epäillään vuonna 1967 syntynyttä miestä, joka asui samassa talossa kahdestaan vainajan kanssa.

Mies on uhrin lähisukulainen, mutta poliisi ei kerro tarkemmin mikä miehen suhde naiseen oli.

Raaka ja julma tekotapa

Poliisi epäilee nyt miestä murhasta ja tuhotyöstä. Häntä vaaditaan vangittavaksi tänään aamupäivällä Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Rikosnimike tarkentui murhaksi, koska henkirikoksen tekotapa oli erittäin raaka ja julma. Mahdollinen suunnitelmallisuus selviää vasta myöhemmin. Tämä on traaginen juttu, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista luonnehtii, mutta ei avaa asiaa tarkemmin.

Palopaikalta kiinniotettu mies käytettiin tarkastuksessa ensiavussa, jonka jälkeen hänet siirrettiin Tampereen poliisiasemalle. Mies ei itse loukkaantunut palossa.

Vaaditaan mielentilatutkimusta jo nyt

Alustavassa puhuttelussa mies kertoi osallisuudestaan epäiltyyn henkirikokseen.

– Hän on kertonut, miten asiat ovat edenneet tekopaikalla ja hän kertoi osallisuudestaan tekoon. Syyt avautuvat varmasti myöhemmin, jos avautuvat.

Puolustus vaatii miehelle mielentilatutkimusta jo tänään pidettävässä vangitsemisoikeudenkäynnissä.

– Syyttäjä yhtyy vaatimukseen, koska sen tarve on ilmeinen, Kinnunen sanoo.

1950-luvulla rakennettu omakotitalo tuhoutui tulipalossa korjauskelvottomaksi.

Lue myös:

    Uusimmat