Palaako ominaisuus, jota kaikki toivovat? Instagram-paljastus kohahdutti: "Tee siitä totta"

0:25
Tätä et ole iPhonesta huomannut! Puhelin piilottaa salasanat avauskoodin taakse asetuksiin. Jos salasanalistan saisikin auki, kuvakaappauksilla salaisia tietoja ei voi kerätä itselleen...

Instagram jäi kiinni kehiteltyään kuvien kronologisen selaamista.

Instagram jäi kiinni kehiteltyään ominaisuutta, jota sen käyttäjät ovat haikailleet takaisin jo vuosia, kertoo USA Today. Somejätti kokeili epävirallisesti ja salassa kuvien kronologisen selaamista.

Tieto vuoti Twitteriin

Kuvan ominaisuudesta jakoi Twitterissä Jane Manchun Wong, 25. Janen mukaan vaihtoehto selata kuvia julkaisuajan mukaan näyttäisi aukeavan sovelluksen avaamishetkellä.

Sovellus kysyy, haluaisiko käyttäjä nähdä julkaisuja viime ajoilta. Jos käyttäjä vastaa myöntävästi, hän näkee viimeisimmät kuvat ja videot; jos hän valitsee vaihtoehdon "ei nyt", Instagram tarjoaisi nykyisenlaista, algoritmeihin perustuvaa listausta julkaisuista.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Instagram kieltää 

Jane harrastaa somejättien salaisten ja julkaisemattomien ominaisuuksien paljastamista. Instagramin edustaja Alexandru Voica kuitenkin kertoo, että kyseessä on työntekijän kehittämä prototyyppi, ei virallinen ominaisuus.

– Se ei ole tarjolla kenellekään julkisesti eikä meillä ole aikomusta testata tai julkaista sitä juuri nyt, Voica toteaa.

Jane on kuitenkin aiemmin onnistunut vuotamaan tietoja esimerkiksi Spotifyn ja Twitterin uudistuksista, joita somejätit itse eivät vielä ole julkaisseet. Aika näyttänee, onko Jane sittenkin oikeassa.

Aiemmin Jane paljasti, että Instagramin IGTV-videoiden avulla voisi alkaa tienata rahaa. Facebook vahvisti tiedon myöhemmin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Luoja, ole kiltti, tee siitä totta"

Instagramin selaustapa muuttui vuonna 2016, eikä sovellus näytä uusimpia julkaisuja ensin. Nyt kuvien ja videoiden näyttäminen perustuu algoritmeihin, jotka puolestaan perustuvat käyttäjän toimiin sovelluksessa.

Somekansa on toivonut kuvien kronologista selausta takaisin jo pitkään. Janen julkaisema kuva saikin aikaan suurta kuhinaa.

– Viimeinkin Instagram kuuntelee valituksia, nimimerkki de heeren zeventien uskoo.

– Omg, pliis, nimimerkki sara anoo.

– Luoja, ole kiltti, tee siitä totta, nimimerkki x sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja