Pakotelistalle päätynyt olympiavoittaja avautuu venäläisten kohtelusta: "Tulevat vielä katumaan"

Jäätanssin olympiavoittaja Tatjana Navka avautuu venäläisten taitoluistelijoiden kohtelusta. Tämän viikon taitoluistelun MM-kilpailut käydään ilman venäläisurheiljoita.

Navka päätyi Yhdysvaltojen pakotelistalle sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Navka on naimisissa Vladimir Putinin propagandapäälliköksikin kutsutun lehdistöpäällikön Dmitri Peskovin kanssa.

Peskovin vastaisista pakotteista päätettiin jo 3. maaliskuuta, ja toissa viikolla Yhdysvallat lisäsi kolme Peskovin perheenjäsentä, myös Navkan, pakotelistalleen. Yhdysvaltojen pakotteista päättävä virasto OFAC kertoi tiedotteessaan perheenjäsenten nauttivan luksuselämästä, joka ei olisi mahdollista Peskovin virkamiehen palkalla. Sen mukaan on todennäköistä, että perhe on rikastunut läheisten Putin-suhteidensa ansiosta.

Navka kommentoi tilannetta lyhyesti Instagram-tilillään. Julkaisussa hän totesi kohdanneensa viime aikoina valtavasti itseensä ja perheeseensä kohdistunutta vihaa. Navkan mukaan syyllisiä etsitään kuitenkin väärästä paikasta.

Maanantaina venäläinen Sport-Ekspress julkaisi Navkan haastattelun, jossa tämä avautui vuorostaan venäläisten taitoluistelijoiden kohtelusta. Venäläisluistelijat suljettiin kansainvälisten kilpailuiden ulkopuolelle Venäjän sotatoimien vuoksi.

Taitoluistelun MM-mitaleista kilpaillaan Ranskan Montpellierissä tällä viikolla.

– En pysty ajattelemaan MM-kisoja ilman meidän urheilioitamme. Amerikkalaiset ja eurooppalaiset ovat tyytyväisiä, kun he eivät ole mukana, sillä he ovat maailman parhaita, Navka sanoi Sport-Ekspressille.

Ukrainalaisessa Dnipron kaupungissa syntyneen Navkan, 46, mukaan alkavat MM-kisat ovat vähäpätöisemmät venäläisten puuttuessa.

– Toivon, että venäläisten sulkemisesta päättäneet tulevat vielä katumaan päätöstään. Tähtiloistoa ja viihdettä jää puuttumaan, kun urheilijamme eivät ole mukana. Hyvin todennäköisesti jätän kisat katsomatta.

Navka voitti vuonna 2006 Torinossa parinsa Roman Kostomarovin kanssa jäätanssin olympiakultaa Venäjän edustajana. Navkan palkintokaapista löytyy myös kaksi maailmanmestaruutta ja kolme Euroopan mestaruutta. Hän on urallaan edustanut Venäjän lisäksi Neuvostoliittoa ja Valko-Venäjää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja