Aleksandr Bolshunov osallistui Venäjän hyökkäyksen tukikonserttiin – FIS teki linjansa selväksi

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei suunnittele rangaistusta venäläistähti Aleksandr Bolshunoville osallistumisesta Venäjän hyökkäyksen tukikonserttiin, Match TV kertoo.

Venäläishiihtäjä Bolshunov osallistui useiden venäläisten urheilutähtien tavoin Moskovan Luzhniki-jalkapallostadionilla 18. maaliskuuta pidettyyn konserttiin. Konsertissa juhlistettiin Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivää ja Venäjän Ukrainaa vastaan aloittamaa hyökkäyssotaa.

Bolshunov jätti seuranneena päivänä hiihdetyn kansallisen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan Kirovo-Tshepetskissa väliin mediatietojen mukaan konsertin vuoksi.

Match TV oli tiedustellut FIS:ltä, onko Bolshunoville mahdollisesti tiedossa henkilökohtaista rangaistusta tukikonserttiin osallistumisesta.

– Sanktioita ei ole tällä hetkellä suunnitteilla, FIS vastasi.

Konserttiin osallistuivat Bolshunovin ohella muun muassa hiihtotähti Denis Spitsov, voimistelijasiskot Dina ja Arina Averina sekä taitoluistelijat Vladimir MorozovJevgenija Tarasova, Viktorija Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ylensi Bolshunovin taannoin kansalliskaartin kapteeniksi Pekingin olympiamenestyksen jälkeen. Putin on myös nimittänyt Bolshunovin Venäjän toiseksi korkeimpaan kunniaritarikuntaan.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat suljettiin loppukauden ajaksi FIS:n alaisista kilpailuista. Päätös syntyi sen jälkeen, kun Venäjä oli sotinut Ukrainassa päivien ajan.

Lue myös:

    Uusimmat