Pakkanen kiusaa hiuksia ja suupieliä

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten pakkasen ja pipokauden sähköistämä tukka taltutetaan ja, mitä tehdä kylmässä halkeileville suupielille.

Mitä sinä haluaisit tietää ihonhoidosta, meikkauksesta tai hiuksista? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Herkkä silmänympärysiho vaatii omat tuotteensa

Miksi silmänalusihoon täytyy käyttää omaa rasvaa, miksi ei tavallinen naamarasva käy?

Asiantuntija vastaa:

Silmäympärysiho on hyvin ohut ja herkkä. Se kerää myös hyvin helposti nestettä ja liian rasvainen voide voi aiheuttaa silmien ympärille turvotusta. Siksi silmänalusille olisi suositeltavaa käyttää omaa voidetta tai geeliä. Silmänympärysvoiteissa on erilaisia ominaisuuksia kuin kasvovoiteissa. On tuotteita jotka esimerkiksi virkistävät, vaalentavat tummia silmänalusia, kosteuttavat, ravitsevat tai poistavat turvotusta.

Haavaumat suupielissä

Mitä teen, kun suupieleni aukeavat aina talvisin? Voiko haavaumia peittää meikillä? Jos, niin miten?

Asiantuntija vastaa:

Suupielien halkeileminen saattaa toki johtua pakkasen ja kuivan ilman aiheuttamasta kuivuudesta, mutta myös B-vitamiinin puutos voi tehdä halkeamia suupieliin. Kannattaa siis käydä apteekissa kysymässä vinkit vitamiinipuoleen ja ravita kuivaa huultenympärysihoa vaikka klassikkotuote Nivea Cremellä. Hoida ensin haavaumat kuntoon ja meikkaa vasta sitten. Ihosi kiittää!

Sähköinen tukka

Miten estän tukkaani sähköistymästä näin talvella?

Asiantuntija vastaa:

Talvi on haasteellinen aika hiuksille, kun pakkanen ja pipot sähköistävät tukkaa. Suosittelen sähkötukan taltuttamiseen Diamond Gloss -hoitosuihketta. Kosteuttava suihke auttaa lennokkaiden hiusten kanssa ja antaa bonuksena kiiltoa tukalle.

Tökerö juurikasvu

Minulla on tumma juurikasvu. En haluaisi enää värjätä hiuksiani vaaleiksi vaan haluaisin antaa niiden kasvaa oman värisinä. Se kuitenkin näyttää tökeröltä. Mitä teen?

Asiantuntija vastaa:

Sinun kannattaa varata aika kampaajalle ja antaa ammattilaisen värjätä vaalea latvaosa tummemmaksi, mahdollisimman lähelle omien hiustesi sävyä. Näin pääset pikkuhiljaa kasvattamaan omaa väriäsi takaisin, kuitenkin niin, että hiukset eivät näytä epäsiisteiltä. Vaaleasta tummemmaksi värjäys on haastavaa, koska vaalennettu hius tarvitsee esipigmentoinnin ensin värjäyksen alle, ja sävyt tulee valita tarkasti, että väri ei mene tunkkaiseksi tai mattapintaiseksi. Siksi suosittelen käyntiä kampaajalla mieluummin kuin kotivärjäystä.

Huono meikkipohja

Miksi meikkivoiteeni lähtee aina "liikkumaan" päivän mittaan? Iltapäivällä meikki on jo todella ruman näköinen. Puuterointi vain pahentaa tilannetta, sillä silloin meikkivoide paakkuuntuu rumasti.

Asiantuntija vastaa:

Et kerro millainen ihotyyppi sinulla on, joten on hieman hankalaa antaa tarkkaa vastausta mistä kertomasi ongelma saattaisi johtua. Kuulostaa kuitenkin siltä, että käyttämäsi meikkivoide ja kosteusvoide eivät toimi hyvin yhdessä ihotyyppisi kanssa. Tarkasta että meikinalusvoide ei ole sinulle liian rasvainen, jos siis ihosi on sekaiho. Liian tuhti voide saattaa laittaa meikkipohjan karkailemaan päivän mittaan.

Toinen syy voi olla myös meikkivoiteessa. Jos tuote on esimerkiksi öljytön ja ihosi taas hyvin kuiva, niin rasvaton meikki ei pysy ihollasi hyvin. Puuterin lisäily päivän mittaan saa tosiaankin pohjan vaan näyttämään epäsiistiltä. Suosittelen sinua menemään ammattilaisen juttusille tavaratalon kosmetiikka-osastolle ja kysymään rohkeasti neuvoa.

Sähäkkä silmämeikki

Mikä olisi nopein kikka tehdä tehokas silmämeikki käyttämättä kuitenkaan hirveästi aikaa tai tuotteita? Haluaisin, että katseeni olisi sähäkkä. Minulla on ruskeat silmät.

Asiantuntija vastaa:

Nopea ja helppo tapa tehdä sähäkkä silmämeikki on hankkia Nivean Eye Line & Design musta meikkikynä. Pehmeällä kynällä onnistuu niin rajaukset silmän ylä –ja alaluomelle, kuin silmän sisäpuolellekin. Voit tehdä myös smoky eyes -silmämeikin pelkällä kynällä käyttämällä apuna kynän toisessa päässä olevaa kumimaista sivellintä. Levitä ensin kynää rajaukseksi ja jatka siitä kohti liikkuvaa luomea pehmeästi. Häivytä lopputulos sitten kumipäällä ja viimeistele meikki reilulla kerroksella maskaraa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja