Mainos

MTV Uutisten tieto: Pakettilajittelijoiden sitkeään työriitaan haetaan yhä ratkaisua – sopu mahdollinen vielä myöhään tänä iltana

9:37
Video: Entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius vieraili MTV Uutiset Livessä kommentoimassa Postin käynnissä olevaa kimuranttia työtaistelua.

Postin pakettilajittelijoiden sitkeään työriitaan on haettu ratkaisua koko päivän ajan. MTV Uutisten tietojen mukaan neuvottelut ovat edelleen käynnissä. 

Uutisten tavoittamien lähteiden mukaan ratkaisuun pyritään vielä tämän vuorokauden aikana.

Esillä on ollut malli, jossa 700 pakettilajittelijan työkiista ja työehdot voitaisiin ratkaista ilman Medialiittoa.

Medialiitto hylkäsi eilen selvitystyöryhmän ehdotuksen Posti Palvelut Oy:n yrityskohtaisesta sopimuksesta, jossa olisi noudatettu PAU:n työehtoja.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) valtiosihteeri Valtteri Aaltonen vahvisti aiemmin päivällä,  että töitä tehdään osapuolten kanssa. Aaltonen ei suostunut kuitenkaan ennakoimaan, onko ratkaisua mahdollista saada vielä tänään.

– Linjat ovat olleet kuumana tänäänkin. Ratkaisua haetaan eri tasoilla, Aaltonen summaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan ratkaisun avaimet ovat Postin ja PAU:n käsissä. Palta puolestaan odottaa pakettilajittelijoiden kiistan ratkaisua ennen kuin jatkoneuvotteluja Postin varsinaisesta työehtosopimuksesta voidaan jatkaa. 

MTV Uutiset tavoitti PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen iltapäivällä. Hänellä ei tuolloin ollut tietoa uusista neuvotteluista tai asian ratkaisusta vielä tänään.

– Itsekin olen todella kiinnostunut tietämään, että tällaista oltaisiin tekemässä, Nieminen kummasteli.

Niemistä ei ole tavoittettu kommentoimaan tilannetta uudelleen myöhemmin illalla. 

IL: Pakettilajittelijat palaamassa PAU:n sopimukseen

Paineet nopeaan ratkaisuun ovat kasvaneet, koska tukilakot laajenivat tänään ja lisää on luvassa torstaina, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT laajentaa tukilakkonsa satamiin.

Iltalehden tietojen mukaan Postin pakettilajittelijoiden työehtotilanne olisi selviämässä. Iltalehden lähteen mukaan Posti Palvelut on palauttamassa pakettilajittelijat takaisin PAU:n sopimukseen. Yhtiö siirsi työntekijät Medialiiton ja Teollisuusliiton halvempaan sopimukseen tämän kuun alussa.

MTV haastattelemat työmarkkinakonkarit arvioivat, että Posti saattaa joutua myös vetäytymään tekemästään liikkeenluovutuksesta. Silloin valtio-omistaja voi joutua erottamaan Postin nykyisen hallituksen tai se vetää johtopäätökset ja eroaa itse. 

MTV Uutisten tietojen mukaan ainakaan vielä aamulla tämä vaihtoehto ei ollut ensisijainen ratkaisu Postin pakettilajittelijoiden työehtoriidan ratkaisuksi. 

Postin lakon ratkaisuyrityksestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Täydennetty klo 17.30 arvioilla liikkeenluovutuksen peruuttamisesta.

Täydennetty klo 20.15 Neuvottelujen jatkumisella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja