Mainos

Pajunen: Guggenheim-investointi olisi taloudellisesti kannattava

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen mukaan Guggenheim-säätiön selvitykset osoittavat, että investointi Guggenheim-museoon olisi myös taloudellisesti kannattava.

– Pitkällä tähtäyksellä siitä hyötyisivät niin Helsingin kaupunki kuin koko Suomi, Pajunen uskoo.

– Helsingillä on edessään upea mahdollisuus, johon meidän tulee tarttua, Pajunen arvioi.

Pajunen arvelee, että Helsingin Guggenheim-museo hyödyttäisi koko Suomen museo- ja taidekenttää ja se vahvistaisi Helsingin asemaa pohjoismaisena kulttuuripääkaupunkina. -Se toisi lisää kulttuurimatkailijoita Suomesta, Pohjoismaista, Venäjältä, Baltian maista ja muualta maailmasta, Pajunen sanoo.

Helsingin kaupungin luottamushenkilöt ja asukkaat arvioivat lähiviikkoina vuoden tehtyä selvitystä. Silloin selviää myös jatketaanko hanketta seuraavaan vaiheeseen.

Guggenheim-museon käyttökustannusten arvioidaan olevan vuodessa 14,5 miljoonaa euroa. Tuloiksi arvioidaan 7,7 miljoonaa euroa, jos kävijöitä on 530 000 vuodessa. Toiminta-avustustarve kaupungilta olisi 6,8 miljoonaa euroa. Kaupungin taidemuseon nettomenot nykyisin ovat 4,3 miljoonaa euroa.

Museon toteutuessa verotulojen arvioidaan lisääntyvän 4,5 miljoonalla eurolla.

Selvityksessä muistutetaan, että toteutuessaan museolla olisi Helsingin seudun ja Suomen talouselämään merkittäviä myönteisiä kerrannaisvaikutuksia, joiden taloudellista arvoa on vaikea ennakoida.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.